NUFFNANG

FOLLOW ME

February 26, 2018

Assalamualaikum,

Banyak kali aku baca, pejabatlah syurga kedua kita selain rumah kita.
Tapi bagi aku SEKARANG pejabat umpana Neraka pun ada. Memaksa² buat benda yang tak suka.

Berniaga waktu kerja? 8-5 ? Kau rasa ianya benda yang betul ke?
Kalau da tercongok kat kafe tu 8-5 (sepanjang waktu kerja, kerja kau yang 8 jam HARI ITU siapa yang buat?

Kau dibayar gaji oleh company kau kerja untuk buat kerja. Kalau job scope tugas kau sediakan perkhidmatan pembelajaran dan pengajaran, itu yang kau kena sediakan. Walau ape pun alasan yang ada, atas dasar mencari pendapatan Jabatan, its NOT RELEVANT! NIT AT ALL.

This is my Personal opinion.
Why NOT kita sediakan perkhidmatan

Fotostad
Scanning
Binding
Printing

Itu yang user selalu cari.

Kalau 1/10 aduan tentang CAFE yang kita terima
kenapa tak BIDAS? Kenapa tak jawab dengan POINT yang munasabah?
Kenapa NAK NAK NAK jugak buat SAMPAI REDHA kerja opis ditinggalkan?

Kenapa? 

Bila ada aduan Tentang STAF laju kau BIDAS, laju kau SALAHKAN staf Walhal STAF jalankan kerja. Ke STAF mmg tak layak di 'backup' ? And one time, bila ada aduan tentang 'STAF' bagi kau 'STAF" merujuk pada orang bawah yakni 'KULI' kau tu even kau PEGAWAI kau juga adalah 'STAF' so please 'jangan perasan bagus sangat acah acah MALAIKAT suci takde salah. ;) 

Keluar Peraturan dari Unit Undang-Undang mengatakan 
"Tidak boleh berjual beli di pejabat" - JELAS dan TERANG

Ada pulak taraf pegawai yang balas ' Jual beli di KAFE takpe "

Eh hello? Yes jual beli di KAFE bukan DIPEJABAT tapi tapi tapi kau kena ingat ye.. Yang menjaga KAFE tu STAF. STAF yang dibayar GAJI untuk buat kerja di pejabat antara  8 pagi hingga 5 petang. 

And satu benda aku muskil !

Ada satu Unit tu kan, kata unit dia banyak kerja, tak cukup staf, bila dapat pegawai, now jaga kafe.
Kau rasa siapa yang tak marah?

This is about ' TANGGUNGJAWAB' 

jika keluar surat TUNJUK sebab pun aku tak kisah sebab tidak masuk dalam senarai TUGAS aku untuk jaga kafe walau apa pun alasan.

Tolonglah berfikir CARA orang PANGKAT BESAR, cara ORANG BELAJAR TINGGI-TINGGI, cara orang MATANG :)

takkan benda SIMPLE ni pun tak mampu fikir or else korang korang yang suport benda tak masuk akal ni PEMALAS buat kerja!

ada orang tu waktu kat opis, Tido jek kejenye!
Cukup time balik , balik !!!

Bila jaga kafe ni, Amboi OVERTIME kau sampai 6.15 walaupun kau da boleh balik jam 2.30! Betapa kau suka jadi makcik kantin!

WELL, nak ubah hangin tugas takpe, tpi biarlah yang masuk akal oi!!!


Come on la 8.00-5.00 JAGA KAFE baik kau berhenti dari jawatan sekarang !

Emel aku hantar kat pegawai² untuk kerja Hakiki dari jam 12.00 tengahari sampai sekarang TIDAK BERBALAS, mungkin mereka semua bertugas kat KAFE .........Singhhhhhhhhh~~~

Update : 26/2/2018 - 5.30 petang 


. . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates