NUFFNANG

FOLLOW ME

This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

June 6, 2018

Al kisahnya



Al Kisah, Tersebutlah kisah..
Di dua buah negara, Isketambola dan Negara Gohed Gostan 
Isketambola -
Tok ketuanya suka menyediakan bangunan pencakar² langit, gelanggang² perlumbaan, Supermarket bertaraf kelasss. Golongan bawahan mampu tengok saje nak pergi kalau ada lawatan rombongan kiah bas mini.
Gohed Gostan -
Tok ketuanya suka menyediakan prasana kemudahan bagi bg golongan kelas bawahan, seperti klinik gigi RM0.10 sen, kedai makan RM2, mini market belanja RM50 diskaun 20% dan mcm mcm lagi.
Kalau korang. Korang suka negara mana?
Dua dua ada pro and con'
Fikir.
Isketambola : Pembangunan tu bagus, tpi adakah semua makhluk dalam isketambola merasa JEJAK ke bangunan² beso tu kecuali lawatan budak sekolah?
Alangkah bagusnya jika dua dua berjalan seiring. Tu wa salute.
CNP kepala otak gue 

February 5, 2018

Antara Hutang dan Investment

Part BEBEL petang 
Pinjam kena bayar balik
Kawan ajak join Invest & Kau bagi duit & "Kita kena tipu"
Tak adil kan nak suruh kawan yang ajak tu untuk bayar balik kat kau kan? ( kalau lepas ni, kawan kau sukses, tanpa ajak kau, jangan keluar pulak ayat puaka - 'TAK AJAK PUN" ?
"Kalau sukses kita GENG, Kalau kena Tipu Kau pegimatey?"
Kalau dia bayar kat kau, kawan kau nak kena g gali kubur pentipu ke?
Kita ada akal ALLAH bagi kan? Jika kita bersedia dengan sebarang RISIKO besar atau kecil dalam dunia MAYA INVESTMENT, sila set 300% positive walaupun akhirnya KITA KENA TIPU. Yes! Pedih ! Tapi Banyak ILMU yang dapat mengenali manusia manusia Topeng. 
Ingat, benda yang Mudah dijanji BULAN BINTANG tidak semudah A, B & C, sebelum ENTER yes, SILA THINK! THINK! THINK !  
Kawan tu dia share peluang dan dia juga mungkin tak tahu dia kena tipu, tpi kalau MEMANG NIAT dia nak TIPU, itu WALLAHUALAM.
Jadi, aku sudah pun mencuci tangan sebersih bersihnya untuk FAST MONEY MAKING.
Ok? Hakak da habis bebel. 
Segala benda yang ditipu sejak 2013 itu tidak dimaafkan mahupun dihalalkan, See u in COURT ALLAH yang MAHA ADIL LAGI BIJAKSANA. Cuma aku redhakan didunia ni sebab aku nakkan kedamaian HATI. Syukur dapat damai, dapat kawan kawan yang layak digelar kawan.  kau orang lah ! 
SAY NO.
Buatlah ape sahaja,
Drop Ship
Loan ke - Kau pinjam kau bayarla, jangan merempan pulak. 
Mengutu ke, Mengutu sendiri sendiri, kalau jadi mak kutu tu Mohon la JUJUR sebab nowadays macam macam spesis ada.
Baik mengutu dengan anak anak / husb /adik beradik. Senang,
MOOD MENUNGGU GUGUR sambil MENGENANG MASA LALU. heh ?! Investor takkan pernah SERIK  Tapi kalli ini USED ur BRAIN wisely 

RINDU



Selagi ada 
Pernah rasa tak? Bila ada wat tak endah, wat biasa biasa, Bila tak ada RINDU.
Bilik ni, bilik Mak rehat kalau datang rumah aku, masa Mak jaga Hafiz & fariz sebulan time cuti sekolah, bilik ni la Mak solat, mak rehat.
Dah 2 bulan berlalu
Bilik ni tetap bau 'mak'
Bau yang tak leh aku explain mcm mana.
Macam bantal busuk kau la.
Tukar baru pun, tepek air liur banyak banyak pun takkan dapat bau yang sama.
tu contoh.
Korang korang yang masih ada mak abah tu.. hargai depa ok.
Niat aku satu je, setelkan utang utang abah mak sebelum depa tutup mata dan hantar ke Umrah seterusnya Haji. 
Didoakan abah mak panjang umur
Abah kata aku garang
Tapi aku ikut spesis abah la
kaki bebel ikut abah
Suka tarik muka patblas ikut abah
hahahahahhaa
Aku suweet ikut mak,
boleh la masak ikut mak
jahit tak pandai sangat ikut mak
kemas rajin ikut mak
Suka deco ikut mak
Kaki soping ikut mak
takkan ikut kau plak 

SERIK

Tajuk : Jula Serik.
Kita kan, kalau ada EXTRA duit, kita tak berkira nak tolong kawan kawan.
Tapi kan, 
Nak tolong orang kena tgk orang jugak,
Orang ni mcm mana, dah lama kenal ke.
Tapi sebenarnya orang yang dah lama kenal ni la 😎
suka ambil kesempatan. Tak caye dah! 
Berapa banyak. Nak buat ape.
Dan paling penting,
tengok poket sendiri.
Sebab janji manusia ni biasalah
Janji bayar minggu depan
Tpi rupanya tahun depan.🙄😑
"Pinjam jap 150, nak bayar bla bla dlm mbb ada bla bla, esok bayar "
Selepas setahun 😏
" Beb, yang 150 tu bila boleh bayar ye?"
Penghutang - Aku ada hutang kau ke ?
- Vape ON kat Hidung - 🙄😤😤

" Takde duit nak roll modal biz. pinjam 500 "
nanti bayar Balik...
kau punya NANTI tu makan tahun.....

" Takde duit beli susu anak, At the end aku nampak ko pos beli tu ini HP la bagai, Aku ni sangka baik je yang ko da masyuk sikit cuma terlupa, TERLUPA nak bayar hutang aku, dan yes ! MMG KO LUPA TERUS ............
Siapa yang berkawan dengan aku, tahu, aku ni la MANUSIA paling TIDAK berkira dengan kawan kawan. Tpi Kawan Kawan BERKIRA dengan aku ( tak semua, tapi yang aku anggap dia kawan terbaik aku, tu yang berkira dengan aku.. nak barang kena bank in dulu, tak bank in no barang, hey, aku ni kawan baik kau tau, selama kau susah aku yang tolong kau. "

Tapi kalau tu pun kau tak nampak entahlah tak tahu la aku.. :) WELL ni lah DUNIA semuanya DUIT
Tade duit PegiMatey ;)

T_T (Banyakkkkkkk kes ni)😥😥
Itupun kalau ingat.
Sadis.
Orang yang bagi pinjam pulak kena meminta minta dan
meminjam kat orang lain sebab janji 'minggu depan' ko tu.


Tolong lah jangan buat orang SERBA SALAH 
Tolonglah faham Pra-Tindakan seseorang

Kalau lambat balas kenapa
kalau tak balas kenapa
Kalau Off Data kenapa
SEbab semua malas layan kau.


Jadi, Jula serik.😊

January 26, 2018

Happy 16th Anniversary to Me




Happy 16th Anniversary 
16 Tahun lepas, waktu ni, da ready² kat Masjid Bangi Lama.

"Happy Anniversary To Us "
" Dulu nak jimat, kad kawin buat sendiri, majlis pun rewang " 
Penat tapi seronok - 2 hari rumah riuh rendah dengan jiran jiran dan saudara mara "

" Perempuan ni la yang waktu mula mula kerja @ Menara IPB kena kejar anjing selamber steady masuk opis tanpa kasut tapi kena usha jugak "
" Perempuan ni la yang selalu kirim kat awak breakfast tapi kadang² awk lupa beli ~ sy tak marah "
" Perempuan ni la, awak hantar balik bangi naik motor setiap hujung minggu "
" Perempuan ni la yang waktu family datang risik pakai je baju kebaya pink yang da lama tu sekali majlis merisik jadi majlis bertunang ~ koboinya  "
" Perempuan ni la, hari nikah dapat hadiah 'kereta saga iswara second" awk kata nanti takyah merempit lagi tak kena hujan panas "
He He He ..  Banyak sangat nak story semua kat blog je lah  TQ Husband !!  
#2018 
#4Ever