NUFFNANG

FOLLOW ME

Perbuatan

Monday, June 13, 2016 0 Comments A+ a-

" Bila ada disanjung, bila tiada kena maki "

Ok, Nak membebel sat.
Kadang kadang apa kita dok buat kat orang, itu yang akan kita rasa balik. Dulu dok abis buat kat orang, masa diberitakan good news, puja ke langit nun.. Bila diam tak dapat apa, nun maki hamun keluar, adakah sama spesis kamu dengan apa yang kamu sendiri tulis?

SAMA kan?
Bukanlah aku nak kata KIFARAH ke apa.. dalam Islam takdak Kifarah pun... Cumanya senantiasa la berbuat baik dengan orang, even orang tu buat tak baik pada kau pun, buat je lah baik. Tak susah pun kan? Nak buat baik dengan orang... Apa dia nak balas lantakkan aje lah. Dah tentu tu kerja TUHAN. 
Bukan kerja kau nak nilaikan orang.

SHORT POST. haha, aku angin baca update ala ala SUCI