NUFFNANG

FOLLOW ME

Cermin

Wednesday, June 08, 2016 0 Comments A+ a-

Bismillah, Assalamualaikum.

Kadang kadang bila kita menulis ni, semuanya yang baik baik, takde satu pun kau tunjuk perangai kau yang sebenarnya. Benarlah orang kata yang dunia maya ni major PLASTIK. Sebab apa aku kata macam ni, one of my fren hari hari update muhasabah diri muhasabah diri. Jangan ugut orang, jangan maki orang, jangan ungkit salah silap orang, jangan buka aib orang. Tapi apa yang kau buat dekat aku?

Kau buka aib, even benda tu tak betol pun, kau sebarkan benda tak betul which is namanya fitnah. Kau ugut aku, kau label aku sedangkan kau tak cuba nak kenal aku lebih baik lagi. Kau hanya dengar cakap cakap orang. :) So, kau update tu untuk apa? tunjuk baik? Ingatkan diri sendiri? oklah aku bersangka baik tujuan kau update tu untuk remind kat diri kau agar jangan buat benda macam tu again. Aku yang baca ni nak muntah. * batal lak puasa aku kang....

Bila susah kau cari aku, tapi ngata aku tetap ngata aku. Perfect punya sikap. Two thumbs up.
Aku ni pun manusia bukan patung kau boleh suka suka je nak jaga hati aku atau tak. Aku pun ada real life aku sendiri. tengoklah one day nak kemaskini balik all fren. Taknak simpan hat plastik² nih. Letih wei..... 

Tak salah kita nak share benda baik baik kat wall (read FB) tapi bila orang yang terkena dengan kau, rasa kau ni cakap dengan cermin ke camner? huhu...Aku bukan jenis pendendam dan bukan jenis cepat naik angin. So faham faham la ek.. 

Hari ini sampai pejabat 7.30. Sempat aku NAP jap 30 min. Mata memang tak leh bla. huhu.. Aku pun bukan orang yang baik, ada juga bahasa bahasa yang tak sedap mulut dibaca keluar bila aku naik angin. But aku tak sampai tahap buka aib orang apatah lagi benda tu tak betul. So sendiri mau fikir lah. 

Hidup dalam dunia ni hanya nak REDHA ALLAH. bukan REDHA manusia, redha manusia tu hanya 1% pada aku, yang suka aku sebab benar benar suka atau terpaksa suka atau apa apa sahaja itu niat masing masing, aku bukan perfect but not fake. Tak reti la nak belakon baik belah kanan jahat belah kiri seriusly aku tak pandai. :) Oklah got to go nak sambung keja, nanti FREE FREE aku masuk lagi ya.

Jangan kecam daku, ni semua dari hati ♥