FOLLOW ME

May 24, 2016

LEXIS HIBISCUS ! Tenang dan Damai

LEXIS HIBISCUS PORT DICKSON

Kak Zura ! Berapa semalam kat situ? Kat mana? Best tak?
Ok let me share.
Lokasi.: Lexis Hibiscus PD
Sky pool villa type : 900.++
Exec suite : 900.++
Panorama suite : 1100.++
Imperial suite : 3200.++
Semua range price include 2 breakfast. 😍
Nanti free saya kongsi experience di.Grand Lexis pulak. Huhu apa yang best dan tak best mbhaha ! 😂
Ok nak share experience since da two times ke sini duduk bilik berbeza.
1st time Exec Suite. (Room dia ok, two king bed, ada sauna, private pool tu mesti) takde bth tup. (Kau terjun pool sudah) 😂😂. Kiranya yang duduk di exec ni duduk di bahagian kelopak bunga raya. Memang poolnya tak direct pool org lain. But tetap nampak and boleh skodeng haha 😈. Ala. Wat derk je la kan?
Ok @ Panorama Suite plak ada dua pilihan bilik yang kau x leh pilih pun haha depends on luck ! Dedua room mmg x hadap room orang. Cumanya berdepan laut yamg membiru atau berdepan fountain. Dedua pun ok. Ada privacy. Yang kaki pancing duduk room.ni.bolehlaaaa memancing haha ! 😈
Room.panorama ni nun jauh dihujung2 kira mcm kat tangkai munge3 tuh. Tk reti la nak citer. Kau tgk gambar k? Haha panorama room ada 2 king bed. Bath room and toilet asing ya g super big. Ruang siap yang besar kau boleh golek2 kat situ.😂😂 . ada tub mandi. Ada sauna. Ada kupon Rm30 untuk redeem kat hibiscus walk. Kalau x ujan ada pertunjukan bunga api. Weeee... 😍😍😍. Pilihan untuk breakfast di light house dengan harga Alakad RM80 seorang. So kita as pengguna kita pilih la makan buffet kat kafe hahah ! Include DLM pakej da kan? 😉. And best nya DRI kaunter check in utama, diberi layanan exclusive naik.buggy terus ke light house untuk register. Again naik.buggy terus ke bilik.
Sky pool villa pulak bukan atas air.laut. dalam building hehe kena try tu ! 😉😉😃
Imperial suite tu boleh Tanya Dato' terlajak lari's. Hahhaja ! Teringin.nk.duduk situ dN beli 1 suite begitu. ! أَمِيْن أَمِيْن أَمِيْن يَا رَبَّ العَالَمِين
Mahal? Yes. Tapi berbaloi inshaAllah.
Parents pun boleh pantau kids berendam DRI dalam.biik aja.
Rancang percutian anda. Kumpul rm100 sebulan. 10 bulan dah 1000 😂 ada lebih kumpul lebih. Oh ya. Extrakan rm100 untuk.dine.in ye. 😉
Haha ! Staf dia semua frenly ! Seksi ! Hahah kikiki 😂😂😂 murah senyuman murah rezeki 😂 tamde apehal nak datang lagi. 😇
Happy Holiday. -

Jom Layan Gegambar ! 


Beverage yang disediakan dalam room.
kau tak payah extra air pun takpe. Haha !


Dalam ni kau tau ape? Kukis :) Sedap gila ! 


On the way ke breakfast, we all tak naik Buggy sebab amik angin jalan jalan sambil selfie wefie ♥


Masa baru check in teruja nak cek itu ini haha !


Pilihan mkanan untuk try di Light House :) tapi 80 RM per head ! depends on menu ya



Pandangan dari atas ..aka PARKING


Menu dinner kami bernilai RM99.00 - Dine in menu 


Otw nak ke Hibiscus walk, kita akan lalu depan kafetaria yang ada kolam besar nih


Nak balik dah masa ini, abadikan kenangan 



Besar sungguh ruang antara toilet dan bathroom siap ada bath tup


Pandangan luar nya - Selpie sikit 


Otw ke hibiscus walk. Jalan kaki jugak. 



Anak bujang bergaya  


Mummy dan abang selpie 



CANTIK kan?


Pemandangan siang round 7.20 am




Best berendam 


Pemandangan tengahari terik. Subhanallah


My Breakfast menu 


Depan cermin beso dalam bilik 



@ cafe 



Taknak bangun dia..... sedap tidur ya 


Two King BED 



Istirehat 


HOTEL PASS


BIG TOILET 


MAP. 


Fariz breakfast 



Buggy ROUTE 



AKU haha 



SERONOK dan SENANG DIPANTAU 
















Insha'ALLAH de rezeki nak JEJAK lagi 

0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design