FOLLOW ME

May 24, 2016

Anak oh Anak - Fariz

Semalam, ambil Fariz di Tadika, masa ambil tu, muka dia 'cemek' bila da sampai luar pagar Tadika, dia nangis, teresak esak.( Kita kenal dan tahu anak kita, si fariz ni SUSAH sangat nak nangis) Tanya dia, katanya peha dia sakit, tak boleh jalan. Aku dukungla dia, tanya nape kaki adik? Dia kata kawan tumbuk. Rasa cam ada asap keluar ikut idung aku jap. Tarik nafas, masuk balik sekolah, tanya ustazah, perasan tak Fariz main dengan siapa sementara tunggu saya balik tadi? Ustazah tak perasan, Ok takpe. Tanya Fariz dia sebut 2 nama, and salah sorang budaknya dah kedepan dekat Fariz, dan sorang lagi aku tengok terkemut² menyorok belakang tangga. Aku panggil dan tanya, kenapa tumbuk Fariz sampai sakit? Dia kata main main, aku cakap aunty tiap tiap hari dapat aduan dari Fariz kena tumbok kena gigit kena sepak, telinga kena tarik, balik rumah cek lebam sana lebam sini, aunty tak pernah nak bising, coz "biasalah budak-budak main" Budak berdua angguk jer. And salah seorang parents MSG aku semalam and say sorry, aku ckp takpe, bebudak itu biasa nakal main main, but kalau sampai anak saya nangis keluar sekolah, taknak g sekolah, saya kena tanya Y" and sorang lagi parents Text me said " alah ! maafla ya..... BUDAK BUDAK kot? " aku balas, ok, kalau esok kau balik, anak kau nangis esak esak, kau jangan tanya nape. balik terus k? "BUDAK BUDAK kot?" - CHILL, aku, kalau anak aku ngadu hari hari, tak pernah amik kisah, just noted and check badan dia ja, kalau lebam sampai demam, dan fobia nak g skola, dan balik sekolah NANGIS, aku KENA TANYA KENAPA. smile emoticon heart emoticon
Kita penat penat balik kerja nak amik anak nak tengok anak ketawa, jadi sebaliknya. Sape tak naik ANGIN kalau dapat Whatapps dari parents cenggitu..... heart emoticon haila LABU


0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design