NUFFNANG

FOLLOW ME

VIRAL tentang kehilangan HP dan Aplikasi LOCK HP ! Wajar ke Tidak ?

Monday, April 04, 2016 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum,

Ok semalam lagi dah terpampang pasal viral nih. Ada la muka husband and wife and anak beliau dalam kereta. :) Wallahualam memang niat nak ambil atau terambil atau try nak unlocked sebab nak cari comtact ke etc ke whatsoeva aku tatau. Tapi aku nak sembang sikit bukak minda kita ya. #JanganKecamDaku :p 

Once namanya LOCKED pastinya lah baik kan? Safety, Ada orang tu semua dia letak pasword yang berbeza. MOTIF sangat. Nak sorok dari siapa ntah. :p Whatapps Pasword lain, FB lain, IG lain, Album gambar lain haha * tu yang hakak ingat lah. !Telepon aku? No pasword. Even nak uncloked pun just slide jer no pasword da..sebab apa kau tau? Haaaaaaa one day aku demam, tak larat gila nak bangun, minta hafiz tolong unlocked mobile aku, sebab aku nak minta dia antar text kat opis bagitau aku demam. Memang mata pun tak larat nak bukak. Hasilnya hahahha hahaha nak marah kang salah sendiri, kalu letak pass semua lain lain, tengah weng mana la nak ingat eh Wasap pwd ape eh. Locked device pwd ape eh..... ahhhhh sudah ! since that day aku clear all the password. Kau bayangkan (nauzubillah) one day terlibat kemalangan ke ape ke... orang try nak unlocked your device nak beritahu sedara mara mak ayah kengkawan..... tapi tak boleh nak detact contact. Nak pasword itu ni.. Last last orang naik fedup nak tolong kau hahahah .Aiyokkkk tatayok.......Jangan fikir masa INI je, kena fikirkan MASA DEPAN kau tak tahu apa akan jadi masa masa hadapan kau eh..........

1. Kalau phone kau ilang, mean kau CUAI aka LALAI.
2. Bila dah lalai kau abis salahkan orang pencuri perompak bagai
3. Did u know yang system UNLOCKED kau tu,if ada call masuk pun cannot pickup? even nak just scroll up.
4. Banyak banyak pasword nak hide dari siapa tewww..

:)

Just My 2 cents !