NUFFNANG

FOLLOW ME

Kadang Kadang Kita Lupa Cermin Diri.

Monday, April 04, 2016 0 Comments A+ a-

Jum Fikir Sekejap 😉😇
KADANG KADANG KITA LUPA TENGOK CERMIN :) :D

Ada orang share bout parenting .
Parents busy with their phone. Anak terbiar tonggang terbalik. And terpaparlah komen
"Hmm baik tak payah jadi mak bapak! Kenapa buat Anak macam tu! Makan lah time nak bermesra dgn kids" - did u cermin diri? 😉 entah2 sekarang Anak u tengah nak show u lukisan dia Dan kamu kata 'nantilah... Pp/mm tgk..and u kembali busy dengan mobile. 😥✌

Ada orang update ttg butik tudung fofular ngah viral tuh. And bertebaran lah komen likes
"Aku pakai tudung rm5jer., eeeiii bodoh! Takde adab! Bongok sanggup beratur sempit2 situ. Kalau akuuu laaa tobatt la takkk hingin langsung!  😎😅 - cermin diri tak bahasa kamu gunapakai? Terlalu banyak kutukan yang rata rata Dari perempuan melayu bertudung. Come on. Kalau kita x suka caranya bash caranya bukan semua sekali benda berkait benda tu like owner patter harga etc. Be matured guys. 😅 aku pun x De koleksi tu haha x minat tudung tingkat2 miahaha 💪😎.

Ada orang viralkan ttg appslocked phone and terpaparlah muka husb and wife yang belum tentu sahnya merompak. Maybe  kelalaian u and lucky ur phone ada setting that APS yang sent pix to ur email once they try open locked. Terus judged "muka pencuri pecah rumah! Tak sedar melayu bodoh mencuri..takde duit buat takde duit etc etc " - takutla pada sesuatu yang namanya FITNAH.

Apapun yang kita nak hebahkan tuliskan Dan kongsikan fikirlah yang baik buruk Dan paling PENTING CERMIN DIRI. 😇✌

✌✌ peace

NEXT TIME JANGAN CUAI DAN LALAI. 💪💪