NUFFNANG

FOLLOW ME

Sambungan 5 dan 10 :)

Wednesday, March 23, 2016 0 Comments A+ a-


" REZEKI ALHAMDULLILLAH, maka bermulalah episod menjadi staf gomen.. MY Boyfie no staf is 34 aku 32 selang seminggu dia masuk keje dari aku. haha aku bertapa dulu, hehe Aku lah Bos akulah KULI semuanya pun hadoiiiiiii :) Teringat arwah Azmani, yang selalu kenen kenenkan aku dgn NZ. haha dia datang kat NZ cakap aku nak dia bagi 10 sebab kenapa dia suka aku. ahah punahhhhhhhhh NZ ingat aku yang nak dan suruh arwah tanya. Kat aku plak Arwah cakap NZ suh bagi 5 reason suka kat NZ hahah gilorrrrrrrr la, kalau tau kena kelentong tak kuasa aku PK jawapan Semua sweet2 jerkkkkkk puih hahahah Tpi tak suka tak suka dah jadi husb aku dah pun hahha 12 tahun :) kikiki Nak citer best ni, nanti la bila aku senang :p hahahahaha" 

Ok, 

Ada readers nak tahu apa yang 5 dan apa yang 10 listed dari soalan cepumas arwah Azmani aka orang tengah yang mula mula nak kenenkan aku dengan NZ. haha
Dia tu orang Kelantan. Dia datang kat aku Nahh dialog yang masih segar kat kepala otak aku ni.. 

 Azmani - " Zura, ni NZ nok mu bagitahu gapo mung suka kedia.. bagi 5 sebab dah la. panje panje ( betolke eja? ;p) -panjang-panjang toksey nak sampaikan nanti deh. haha sambil beliau gelak jahat.

Aku - Hah! penipu la kau ni, memandai jek kan... takde nye NZ nak minta macam macam.. poodahhhh 

Azmani - haha mu dok caye sudah. hahah nanti kalu dia maghri tanye ke mu, pandei la mu jawab hahah tatayokkk 

Aku - Ahahah mu ni kannnnnnnnnnn yela yela, nak bilanyaaa....... haishhh *pot pet pot petttt 

Azmani - Sekareyyy laaaa mu ni....... (sambil gelak sangat jahatnye beliau nih)

Aku - haha gilor la weiiiiiiii..... (masa tu umur aku 20 kot) hahaha 
Okla kau cakap kat NZ ada 5 jer sebab aku suka dia, tak banyak so jangan perasan sangat keh?! kena paksa dengan kau la ni hahahhahahahah

Azmani - haha mu ni tok serius la.. kang aku cakap NZ cari gewe lain lah. eksyen mu nih. hahahahah  (tau takut , tau takut) - jahatnya beliau ni aku rasa.........

Aku - erkkkkkkk pi laaaaa tak kisah pun. hahahahah ... oklah this 5 only this 5 yang sweet lain nanti aku simpan sowang jer. Kau jangan sibuk keh.......

1. Dia tall aka tinggi hahah senang papehal aku soh amik barang wakakkaka
Azmani : Tok sweet langsung mu nih weh mek. 

2. Dia simple tak suka paksa paksa aku. hahaha suka senyum. Tu memang melting laaa kihkihkih. Dia suka balas nota aku ym aku hahha opsssssss
Azmani : Tohhhhhhdiaaaaaaaaa lamo dah mu kaco NZ yeeeee hahaha * gelak setan masa ni* 

3. Dia very caring and sweet guy. Sanggup anta aku pi balik Bangi nun tiap tiap hari. Walaupun aku balik shif 10 malam... suweet yeeee hahaha kann kann kann
Azmani : Lohhhhh mu deting dohhhhh... ganeeee NZ ni. haha lagi lagi lagi 

4. Hari Hari dia tapaukan aku sarapan and lunch FOR FREEEEE yeayyyyyyy
Azmani : Mengonggg NZ ni, aku toksey lanje nye!! Hahaha , (Aku, sebab dia tak suka kau.. dia suka aku. hahahaha wekkkk )

5. Dia hormat aku, hormat mak bapak aku , hormat adik adik aku dan PAKSA aku main boling sampai nangis nangis, Bawa aku tengok wayang CITER PEARL HARBOUR deting pertama, sedangkan aku TAK SUKA MUVIE omputih dan tak bajet SWEET buat buat. ahahahah aku suka lelaki tak PLASTIKKK hokey 
Azmani : Hahahhahahahhahaha len kali mu detim, tengok wayang bawok aku laluh deh hah mu tido la.. aku laye ke NZ hahahaha mengong aaa mu dua oghre ni... (abaikan typo)

DATS 5 MY ANSWERS Y i LIKE MY BOYFIE in YEAR 2000

10 REASON Y He Likes ME? 

1. Caring
2. Loving
3. Sweet
4. Suka tgk pakai kebaya (erkk pulak) !
5. Tak suka shopping
6. Tak suka wayang
7. Pembersih
8. Gila gila
9. Tak control cun
10. JODOH

Wording Last tu buat aku rasa 'WOW' 

Thx.. :)

XOXO