FOLLOW ME

March 30, 2016

Kes Kecemasan dan Waktu Menunggu yang TIDAK PRAKTIKAL

Assalamualaikum. 
Today aku kerja macam biasa. Semalam kerja aku bawa Fariz g pejabat sebab dia asthma. Nak pantau. Tengok dia macam OK dah. Hantar la g Tadika. Jam 9.45  dapat call dari Ustazah katanya Fariz semput. Adehhh.. Berderau darah aku. Terus pi Tadika. Sampai sana budak budak tengah belajar. Semua semangat cakap dan jawab apa Ustazah tanya, aku tengok Fariz takde kat depan. Aku jerit bagi salam dekat 6 kali tak dengar, sampai aku pi tepi tingkap ketuk ketuk sekuat hati dan bagi salam. Barulah ada orang perasan dan bukakan pintu. 

Aku tanya mana Fariz, Ustazah kata dia bagi Fariz baring dekat bilik. Ok. Nampak Fariz muka pucat, mata kecik. Terus bawa dia pi KLINIK berhampiran. Bukan aku takda panel. Ada. Tapi nun JAUH di BANGI. Dalam keadaan kecemasan, kita ni tak fikir dah nak bayar ke nak ape ke. Yang penting CEPAT dan DEKAT. Dan !! Aku bukan TUHAN leh tau klinik yang aku pi tu BAPAK LEMBAB servis. :) huhuh. Kita kalau bagi pandangan kita kena tahu situasi, samada kawan kita minta pendapat atau hanya lampiaskan amarah :) Kalau minta pendapat, kau bagi pendapat, kalau rasa pendapat kau tak sesuai cukuplah kau doakan anak aku sihat. CUKUP. Sebab masa masa CEMAS aku tak sempat nak fikir nak hala kemana. Mana klinik yang aku nampak aku singgah jer. Namapun CEMAS. hewhew.. Kalau tak CEMAS baik aku pi klinik famili aku kat Bangi tu.. Dr keluarga lagi. takde hal..

Sampai klinik round 10.00 pagi, nak tunggu DAFTAR je pun 10 MINIT.
Dia tanya aku keje mana ape semua, aku da cakap aku TAK PERNAH DATANG SINI. Dia kata OK, tapi serius aku tak faham kenapa kau nak cek nama anak aku dalam SISTEM? Ke aku salah cakap? LOL. Pastu dia boleh kata, eh nama anak akak takde dalam sistem. Tak pernah datang ek? Aduiiiii YE TAK PERNAH DATANG. tadi da bagitau kan......... pastu dia kata, Oh nak amik NEB kena jumpa Dr gak, sebab akk tak penah datang, takde rekod. (kenapala kau tak bawa je anak aku masuk bilik 2 dan terus Doc cek, hello? tak sampai 1 jam pun nak sahkan anak aku kena NEB........) 

Ok bla bla bla.. amik nama etc dia kata akk kena tunggu ye? Sebab ada 8 orang lagi. OK la aku cakap. Sebab aku tak jangka nak sampai TURN aku amik masa sampai 2 jam >?? kahkahkah GILA la ........
Mengantok2 aku menunggu, dengan si Fariz da buat hal dia itu ini, dah macam orang tak sakit pun ada. Hahah Aku plak nak naik ANGIN dah tunggu. OK jam 11.35 aku tanya kaunter... LAMBAT lagi ke turn FARIZ? dia kata jap lagi.. aku tanya jap lagi tu bape lama lagi? dia kata lepas ni, ok fineeeee tu 11.35 ye... KOL 12.00 baru dipanggil masuk bilik Doc. Gila babasssss... masuk masuk Doc cek pernafasan dia, memang bad. memang kena amik NEB hukhuk........ Ok la amik NEB. dalam 15 min, setel. Seeeee urusan NEB hanya 15 minit je.. kalau umur tak panjang sebab delay kau yang berejam jam tu, apa jadi pada nyawa orang lain? Kemon lah !! 

12.25 setel keluar bilik Doc, aku nak time slip.... 10.10-12.30 urusan dia KLINIK. huhu..Kalau aku ulang alik Bangi, dua jam tu tempoh urusan aku SELESAI semua siap tapau makanan lunch !!..Really wasting my time..

Kita bagi servis kat orang, kita nak servis yang cepat, bayar pun takpe asalkan cepat, ni bayar tu bayar tapi servis bapak lembab... APTB !!.....



Cepat baik Fariz mama.. 

0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design