FOLLOW ME

March 20, 2016

Cabaran menulis blog 10 hari _ Day 3 _ 5 Fav Food 5 Fav Drink


Hai, Assalamualaikum.
Meneruskan misi menulis blog selama 10 hari tanpa GAGAL, Insha'ALLAH. Bukan apa, saja nak build up balik mood menulis ahahhhaha

Ok hari ni dah set tajuk share 5 makanan fav dan 5 minuman fav

Actually daku ni seorang yang amat memilih makan. Lagi satu punya perangai, kalau dah suka satu port tu, layan itu jer.. melainkan kedai fav tutup, maka dengan susah hatinya memilih another port. ahaha SADIS disitu :p

1. If seaafood ya, daku suka singgah Wak Lan Bagan Lalang. Food dia tak mengecewakan, and my real fav food there is.... KERANG BAKO yang best ditambah sambal kicap yang mabeles tokkk .. Ikan siakap bakar dan udang goreng tepung dia yang memang SEDAP GILER lah !Sila la pergi kalau TERpergi Bagan LALANG ye. Price pun not bad. Tak mahal, tak murah. Standart, kiki.. Kalau air dekat Waklan ni aku suka amik OREN JUS dia memang terasa KEOREnan ketekak kau noks..

2. Aku suka sangat NANDOS.
First time makan dekat Jusco Maluri its Deting time ! Boyfie belanja weh. Malu malu nak makan wakakkaka.....hah tapi dah lapo danTERSEdap rasanya maka makan tanpa malu lah ! Disebabkan husb yang mula kenalkan aku dgn Nandos, makanya daku tersuka makan NANDOS till now dia plak yang kureng sebab sos masam katanya. hahahha

3. NASI GORENG UDANG GORENG KUNYIT.
Menu yang pada akku Super sedap, ada all in one. Ada udang goreng kunyit kriuk kriuk garing plus bawang tomei tomei dannnn perencah masin sesedap rasa. Ala aku tak ingat nama kedai, ni baru je test sebab kedai fav daku TUTUP hahah..

4. GORDON BLUE dekat Windmill Station.
Dulu, daku mana suka makan chicken chop bukan jenis breaded ni. Tapi cara grilled Windmill ni membuatkan tekak daku sapu semua kecuali SAYUR daku mmg tak makan la kan. :)
Fav drink kat sini TEH TARIK sedap dan Ice blended Choc and Vanila. 

5. Fav makanan mak daku masak.
Sambal ikan, Sambal ikan bilis kriuk kriuk huhuh.... :) RINDU plak. 
Oh lagi satu Pajeri NENAS mak den mabeles. Ahhhh semua la yang mak masak daku suka kiki
Teh tarik mak daku buat memang terbaik pekat dia KAW2 gitew.

Ni jela setakat ni, nak share banyak. Nasib sendiri letak 5 hahahahaa

It So It So ! Catch U later babe !

0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design