NUFFNANG

FOLLOW ME

Antara Kecil Hati, Marah dan Kecewa

Wednesday, March 16, 2016 1 Comments A+ a-

Assalamualaikum.

Kecil Hati
Marah
Kecewa

Tiga perkara yang berbeza.

KECIL HATI

Kalau pada daku, kawan baik daku lupa ajak daku atau lupa beritahu daku, lupa nak itu nak ini, itu akan buatkan daku kecil hati, Tapi dengan kawan baik, kecil hatinya sekejap sahaja.
Atau ada orang nak tegur kita, dia tak rapat dengan kita, tapi dengan selambernye tegur kita depa depan orang. Itu pun boleh buat kita rasa kecil hati. :) serius........

MARAH

Ni terang terang la kan. Takkan tak faham. Kita tak suka orang buat sesuatu tu dekat kita, macam daku fobia ular, tetiba orang baling daku dengan ular plastik, YES, daku marah !Atau pun, kita jani dengan A nak meet jam 9 dia datang jam 11, yes daku marah. Marah sebab tak reti nak puntual dan hormati masa orang lain.

KECEWA

Ini panjang sikit daku nak ulas. After long time ago buat sesuatu untuk 'mereka' tiba tiba bila jadi sesuatu takde sorang pun yang nak backup atau cuba pertahankan apa yang kita buat selama ni. Bukan setahun bukan dua tahun bukan tiga tahun but bertahun tahun. Semua cemuhan orang lain 'kami' hadap dan cuba tangkas dan nafikan yang 'mereka' tu orang yang baik dan terbaik antara terbaik.Tapi apa yang 'kami' dapat? heheh itu lah makna kecewa. Bukanlah kita minta disanjung. CUKUPla sekadar memahami dan beri sokongan. haha

Okeh, Sekarang time to moved foward. Kita bina hidup baru. Tak perlu tergesa- gesa, nak plan itu ini, jaga hati orang sana sini eventho orang tak penah nak jaga hati kita pun..

WHATEVA.

:)
AN-MEIKA-NAZ