FOLLOW ME

March 23, 2016

Ada benda Boleh Share Ada benda kau simpan baik baik

" Ada benda yang kita tak boleh tanya @ cerita direct in public, ada benda yang kita perlu luah tanpa ada respon balas, hanya sekadar melegakan beban, ada benda yang kita nak maklumbalas dan pandangan, sebab kadangkala kita kusut nak buat keputusan, grin emoticon dan ada benda yang kita tak perlu kongsi pun.. "
WA - Sharing yang akan punya respon
FB - Sharing yang akan terpapar komen
Weechat - Hakak tak guna
Telegram - Hakak unistall
IG - Best
Blog - Private and

-Meika sedang belajar sesuatu-

Kau nampak status FB aku?
Ni aku belajar sesuatu 
 Macam kes semalam kat WA. Aku tanya sesuatu, dan feedback yang aku dapat menyakitkan hati aku. Mean tak macam yang aku nak. Yes aku ada pandangan aku, dia ada pandangan dia. But aku sentap haha. Sebaiknya aku dan korang jangan post atau tanya benda sensetip dekat umum bilamana kau tak sanggup nak terima jawapan balas yang buat kau sakit hati hikss  ITU sekadar contoh situasi. Dan yes its happen yesterday. :) Sebab tu aku kata, aku belajar sesuatu. 

WHATAPPS GROUPS pada aku sangat open. 1 benda kau post, ramai akan respon. Lainla kau balas WA personal. haha Tapi ada jugak WA personal yang orang screenshoot dan sebarkan, haha ! Hoiii its happen to me. !! Kunun nak build aura positive la. Since that aku malas nak jawab WA personal. Adepun aku jawab INSHA'ALLAH hah ! SS lah kikiki ..... 

FACEBOOK - This one pun bahaya jugek. Huhu.. Apa apa sebelum kita POST kita fikirlah dalam dalam patut ke aku POST camni, ada banyak tujuan sebenarnya depends pada NIAT kita. Samada kita ni JUJUR posting tanpa apa niat, ataupun nak menunjuk ataupun nak PERLI orang atau apa shj its DEPENDS. Pernah aku post sesuatu, dan suddenly dapat PM kau perli aku ke babe? Nope! Kalau SENTAP maafla ya, sebab aku bukan jenis TULIS perli² orang, aku suka direct. Kalau TERkena MAAFkanlah ya. Kadang benda aku POST tu semua peribadi, takde kaitan HIDUP atau MATI hehehe Kalau tengok sejarah FB aku dedulu, aku agak matang kali ini. eheheh POSTING tak merepek², takde nak marah² tak tentu hala, kiki tengok balik posting dulu eeeeewwwwww yuks aku ke POST tu hahahahah !! Tutup muka nyorok bawah tudung saji kekekekek

WEECHAT - Aku takde weechat, pada aku orang tak matang je suka weechat neh.Sorry to say ") Budak budak baru nak UP ada WCHT ne. ehehhee NOT me. :) 

Telegram - Dulu ada sekarang da unistal aku lebih selesa guna WASAP. dan rasa lebih selamat guna WASAP. heheh sorryla eh. :) Benda kalau First kau da sedap guna WASAP, guna yang lain tak best dah kekekekekekek

INSTAGRAM - Ohhhh I LOVE INSTA keke Sebab Setiap POST bergambar WAJIB. takde gambar kau nak POST apa? Lagi satu PRIVACY sangat sangat terjaga :) Dat's y I LOVE IG ♥

BLOG - Blog aku dari tahun 2010.... ni la ruang lingkup aku nak kongsi semua RASA. yang tahu LINK boleh la baca. Yang tatau ABAIKAN aje :)

Mohon jangan TERASA penulisan aku, sebab apa yang aku TULIS semua dari hati AKU.

-Meika San- 



0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design