FOLLOW ME

January 18, 2016

Lexis Hibiscus - Family Vacation #OhsemNe$$


Bismillah, Alhamdullillah
Salah satu wishlist 2016 adalah nak bercuti disini.
Seawal Jan 2016 dah tertunai
Thanks Team Investment :) 

Dari rumahku mengambil masa sekitar 1 jam perjalanan biasa. Tiada jem hanya lampu isyarat berderet hahaha...


View dari Mata Burung.
Indah sangat. Subhanallah.
Kami punya room yang dekat kelopak bunga tu but mengadap luar laut bukan mengadap bilik orang lain. So ada privacy disitu :) 



Ruang menunggu turn naik buggy. Banyak kerusi besar besar yang disediakan.
Yelah kot ada warga emas tak larat beratur, duduk la dulu :) hehe

Staf Lexis Hibiscus peramah. 
Dari kaunter check in, nak naik buggy, yang buka pintu, yang angkatkan beg turun naik buggy semua peramah. Berbaloi la bayar 1k++ untuk semua ni hikssssss



See kaunter Check In and Check Out besar dibelakang tu.
Berbeza dengan Grand Lexis kecil je. Maybe ni penambah baikan hahah
Terbaik. Tunggu pun tak lama. Setel :)

Senyum sokmo stafnye even melayu cina india semua sama. KIPIDAP


Tadaaadah check in. Benda pertama kids meluru tengok is Kolam Mandi.
Tu di luar. Mak dia dok round tengok apa ada. BESTNYA Tuala GILA banyak
Bawah sinki ada, dalam Toilet ada, dalam lemari ada 4. Pehhhhhh kihkih abis semua guna. Guna sebaiknya wkakakakaka


Masuk je bilik ada gambar bunga raya di lantai. 
Trademark :)


Mineral dan Gelas yang disediakan.
Wow ngeri mak nak bagi anak pegang.
Memang x sentuh. kihkih


Ni view dari parking level 4
Tak bestnya dapat room ngadap hotel kikiki
So kalau nak stay sini buat pilihan BIJAK.
Maybe ada beza seratus dua ringgit but kalau nak selesa PEJAM MATA BAYAR ye :)


Nombor Bilik Kami.


Dua katil KING yang GILA BANYAK Bantal. 
Selesa AMAT.


TV konsep MODEN
Cuma satu i nak komplen.
Remote tu susah gila nak tekan.
I takut button tenggelam je kang. hahhahaa


Cantik kan..
Panorama Sea View
Phewwwww
Harga pun MABELES.
But like i said. Alang alang dah jejak nak cuti disini, bayar harga yang buat u all selesa. Jangan duduk depan bilik yang boleh skodeng awek awekk berbikini ahakssssssss!


Glass Panel yang ada di ruang nak ke toilet. Best dpt tgk hidupan dlm laut. Bila air pasang rasa dekat nau kita dalam laut dalam.heeeeeeBESST




Abadikan kenangan. Waktu nak g sarapan, jalan kaki je tak naik buggy. Best cuci mata tengok keadaan sekeliling . Tenang dan mendamaikan. Subhanallah.


Ruang breakfast yang luas, banyak kerusi dan BERSIH !
Masa di Grand Lexis last month, Kafe kecil dan kena makan di ruang luar yang agak tida selesa dengan bau sampah terperap. Banyak lalat. Di Lexis Hibiscus ni makan luar atau dalam both awesome. Menu BF dia simple je makanan berat ada nasi lemak, mee goreng. lain lain tu biasalah extra extra kunyahan sama macam hotel lain. heeeeeeee


Ini lah yang i kata jenis bilik hadap bilik orang lain.
My room Premium Pool Villa. memang tak hadap bilik orang lain, Sipi Sipi je nampak kelibat orang terjun. 


Seronok memasing baru lepas isi perut hehe balik bilik semua terjun tiruk hahaha


Perjalanan menuju ke kafe 


:) 


Lepak atas jeti selpie hehehe



Dua beradik yang tak reti berendam sekejap sekejap
Sampai kecuttttttt


Keriangan terpancar 


Room Servis
Kuew Tiow 
Spagethi Bolognese
Mee Goreng Mamak
Satay Ayam
Banana Split

Semua sedap bayar pun sedap semua RM124.00
hhehe






Semua pun dah habis,
Rehat pun sudah
Masa untuk ke dunia reality Rumahku Syurgaku

:)


 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design