NUFFNANG

FOLLOW ME

Grand Lexis Port Dickson : Short Vacation School Holiday

Monday, December 14, 2015 2 Comments A+ a-

Bismillah, 

Alhamdullillah. 
Balik dari Bengkel @ Avilion PD, kids tanya, , mama... cuti sekolah ni tak g jalan ke?
Serba salah nak cakap takde sebab papanya mmg agak busy closing acct kan. Maklumlah orang kewangan. Biasanya kami akan bercuti ke Pantai Timur, Terengganu, Pahang.. ke Cherating paling fav sebab Pasir pantai halussssssss dan bersih. Musim musim hujan ni tak dapatla kan nak ke sana.. Memikirkan kids suka berendam, dapat jakuzi pun mak aiiiiii sonottttt ape tah lagi ada Pool In Room :) So i pilih destinasi ni buat kali ke 2 i pergi. hujan ke tak ke kau boleh berendam suka hati bape jam pun hahahhaha , Mama boleh resttttt sepuasnya di katil empuk gitu !

Diam diam jer i booking GLPD ni. hahah dah i booking dediam, i la bayar kan? haha Tak kisah pun, sebab value for money this place seriusly :)
I booking thru online je. Make reservation online, pay online thru Maybank2u, and after a few second got email terus ke inbox u. Resit 'Maya' . Cuma i nak pesan pada yang booking awal dan melalui online ni, 2-3 hari sebelum pergi, make a call first konfemkan ur booking.  Ha Ha .. eh nape? ada masalah ke? tidaklah, just berhati hati ya. Sebab masa kes i - kes terpencil, my booking NIL. :) rekod payment done. Bilik mana tatau. miahahah. Seb baik i tak sempat jadi hijau, staf GLPD cepat cepat selesaikan within 5 min aje :)

Terbaikkkkkkk..... ! 

Jom layan :) Apa yang i boleh kongsikan :)
Perjalanan mengambil masa lebih kurang 1 jam dri rumah i (Enstek)
Itupun a bit slow sebab kereta banyak plus hujan dan trafic light beratur sokmo.




Resit I Payment. :)
Terus ke Emel, jangan lupa screen shoot ya . Senang sebagai bukti u dah bayar penuh. 



Email reservation. 
And GLPD ni akan hantar emel reminder kepada kita 3 hari sebelum date kita check in. How Sweets
Ha Ha Ha  



Tadaaaaaa, lepas satu jam perjalanan, taraaaaaaa kami sampai ke destinasi. Tak susah pun cari hihih
Waze kan ada? Lexis and Grand Lexis bersebelahan dan sebelah hotel Glory Beach Resort juga. Familiar hotel :)


Kad Akses masuk ke bilik, beserta dengan dua keping baucer sarapan pagi. Password Wifi, 1 bilik 1 paswird gitu :) User frenly.


After berendam, of kos la lapar kan?
Ape lagi? Call je Room Service.
ha ha ha .. aikkkkkk banyaknya menu?
Ni makan 2, dua lagi standby untuk malam. hihihhih
Nasi Goreng Cina 
Nasi Bojari
Nasi Goreng Kampung special siap satay
Char Kuew Tiow sedap.
Eh?


Percaya tak?
This item dihantar pada jam 10 malam.
Ha Ha Ha 
Yang da sedia ada dalam bilik memang da cukup. 
Ditambah lagi 2 helai tuala
2 set toiletries
2 mineral water


1 ruang mandi
1 ruang bilik air
Berasingan, tak licin dan best sangat sebab BERSIH.


I ni tak tahan sejuk
Siang berendam
Biliik berekon
Hujan lagi
Kebas Kebas kaki i.
Pakai la stokin
Da rupe berpantang. 

Tak kisahla hahahahaha


Orang yang paling seronok sekali.
4.30-5.30 berendam
8.30-10.00 berendam
8.30-11.30 berendam

:) 


Jangan risau ya, SELAMAT insha'ALLAH
Sebelum anda jumpa pintu ke Pool, ada Pintu yang anda boleh lock.
Pintu ini pun agak BERAT untuk ditolak 
Safety first
I risau gak tetangan malam i tido anak i gedebushhhhhh :p


Ini lah 4 serangkai menu dinner kami : RM120.00 Terus ke pintu bilik


Item nescaffe tea cofee and sugar
Klasik kauuuuu bekas dia. 



Baca.
Lock Pintu.
Check In - 4 Pm
Check Out - 12 Noon
Penalty 


View pagi otw nak g sarapan kat Restoren Duyung :)
Tenangnya HATI


Budak ni mandi malam. Tak boleh dilarang larang. Da besar. Pandai jaga diri 


View bilik atas bilik i
Kalau duduk atas, POOL Open air.
Fresh
Tapi kalau Hujan, Bad Luck hehe
I duduk Garden Pool Villa 


Bersih sinki di bahagian dry kitchen :)
Suka sangat


Pool dekat dengan Restorewn Duyung 


View dari Parking @ Level 4 
Cantiknya pantai 


He He He . Resit Room Service
Aummmmmm


Mirror Mirror of the wall hahahaha
Dekat dengan Toilet :) 


TV, bawah rak TV tu ada Peti Ais Mini dalam Kabinet :)
Abis i selongkar hahahhaa


Yeaaaaaaaaaaa Microwave.
I bawa Murtabak Frozen
Simpan dalam Freeze
Bila lapar Masak aja pakai Microwave
Easy to Used


Budak merajok tak dapat main air malam malam.
Dia ni tak boleh
Sebab dia ada athsma macam i..
Tak memasal Check In Spital kang :p 


Ini pemandangan dri parking kereta @ level 4 
Jika ALLAH izinkan nak juga buat resort harga mampu Insha'ALLAH


:) Harga tu tiada Nilainya dengan senyum gelak tawa anak anak 



Indah, Sangat Indah :)
Orang yang mulakan projek ini BRILLIANT




Feeling The Sweet Memory :)


Parking kereta PERCUMA je pun, tapi pelik, masih ramai yang kurang kesedaran paking di bahu bahu jalan, blok kereta dan laluan orang lain :)

Seee banyak lagi parking kan/?

:) GRAND LEXIS PD :)

Apa yang boleh i katakan, this Hotel 5 STAR
Dari servis Registration, Buggy, Room Service, Acomodation, Susana, SEMUA.
Just make a CALL semua Selesai .

I nak check out cust call Customer Service need Buggy. :)
2 min sampai.

Ha HA Ha

2 comments

Write comments
Yana Libra
AUTHOR
December 15, 2015 at 10:46 AM delete

bestnye...harga dia yg takut tu..hehe..

sekali sekala ye :)

Reply
avatar
Ajulaa
AUTHOR
December 15, 2015 at 3:25 PM delete

Hahaha Yes sis, kalau tengok harga menakutkan, tapi bila kita tgk senyuman anak anak rasa berbaloi2 hahaha sesekali

Reply
avatar