NUFFNANG

FOLLOW ME

Kesederhanaan

Wednesday, October 14, 2015 0 Comments A+ a-


Alhamdullillah, hidup ini tidaklah terlalu senang, tidak terlalu susah. 
Semua serba serbi cukup Insha'ALLAH. 

Yang penting beringat.

Ada orang suka mengambil kesempatan atas kesusahan orang.
Ada orang yang benar benar berniat baik nak menghulurkan bantuan.
Dan ada orang yang suka melihat kejatuhan orang.


Anda yang mana ya?

Semalam daku ada update FB tentang TRUSTED / Kepercayaan yang dikhianati. Sejurus update je, wasap masuk dengan text "pencenlah ha ha ha" 
Boleh daku tanya? Motif kata pencen? Dia kata tu... "kena tipu ea? Dapat modal balik tak? " ish ish ish .. Ini rupanya sikap seorang jutawan? Seorang yang positive thinking. Seorang yang sukses segala hal?
Kalau itu dan begitu lah sikap kamu, sekarang juga daku tinggalkan kamu :) Seriusly dan secara jujurnya daku tidak perlukan orang seperti kamu dalam list sahabatku.

Kamu suka ya melihat kejatuhan orang lain?
Daku rasa sangat pelik bila kamu mendesak aku untuk cepat cepat join itu ini. Mengapa? 
OPelik daku pelik. 

Maaflah, daku tidak akan susahkan sahabat sahabat daku lagi hanya kerana komisen :)
Itu bukan daku. 
Maaf ya.

Kita ni lebih baik hidup besederhana dari kaya tapi serupa memaksa maksa dan meminta minta
Aku harap kau faham dengan jelas. :)

btw, aku takkan doakan kegagalan kamu

Aku-An-Meika