NUFFNANG

FOLLOW ME

Susah Jadi DAKU.

Wednesday, September 02, 2015 0 Comments A+ a-

Bismillah,

Kedatangan bulan September daku sambut dengan biasa biasa shj, otak ni ligat dok pk macam mana nak buat income tambahan. Sementara menanti yang ada dan bakal dapat ( kita kena sentiasa bersangka baik, lagi lagi dengan rezeki yang kita tak payah buat ape pun. Sit and Rilek. Selama buat program sit and rilex ni asik kena kelepet je kan? So Yakin lah yang ada dan yang tinggal satu ni benar benar mengubah hidup kita. SUSAH ke? Asik mengomel je.. tak penat ke? 

Susah jadi daku
Daku susah nak tunjukkan sikap susah hati, sikap tak percaya, Satu kelemahan diri daku adalah mudah letakkan harapan dan kepercayaan kepada orang lain. Daku pernah salah letak harapan. Pada orang yang mudah diajak berjumpa, mudah ajak meeting di Hotel. mudah dihubungi itu ini. Akhirnya apa? Akhirnya kemana kita? Kena tipu jugak. Ajakla meeting seminggu dua kali, ajakla wefie selfie bagai, benda itu tidak selesaikan masalah yang ada. Cubalah bagi idea yang boom sikit? Bila orang beri kepercayaan pada daku, mungkin sebab sikap daku tidak terlalu mendesak, ada pula yang sakit hati dan dengki. Pelik. Daku terima amanah yang diberi, cuba buat yang terbaik untuk semua orang semuanya secara percuma. Tiada balasan ku mahukan hanyalah harapan daku semua yang kita tunggu ini ada hasilnya. Paling lewat sebelum menjelang 2016. Insha'ALLAH. 

Letih
Bila kita menjadi dahan yang banyak sangat orang cuba nak berpaut ni letih. Ada pulak yang terlalu negetif sampai hampir menjebakkan kita ke arah negetif. Tu Bahaya ! :) Alhamdullillah daku masih di line yang benar. Bagaimana kamu nak dapatkan maklumat yang benar sekiranya kamu sendiri dah lukakan hati orang yang sedang berusaha dengan tunjukkan sikap tidak percaya kamu? Dan kamu mahukan dia terus terusan mempercayai kamu? come on lah. Kalau daku menjadi ketuanya, sudah tentu orang seperti lalang ini ku buang jauh jauh. Susah punyai teman sepertinya lalang kerana sekejap A sekejap B. Bila happy maka komennya happy bila sebaliknya komen sebaliknya malah buat andaian sendri bukan bukan sedangkan masih berharap. Manusia apa yang gini? (Haaaaaaa kau loghat indon plan dah) hahahah

Selagi Bos Selagi Pembantu Bos Selagi Orang Kanan Bos masih setia POSITIVE, maka aku selaku orang kecil ini akan terus POSITIF. Seriusly Bukan senang nak senang ! :) Kalau dah kena kelepet tak payah tunggu 2 tahun. Seriusly u guys tak nampak ke? Pelik la .

Oklah hakak taknak banyak celoteh lagi, hakak tetap dengan pendirian hakak yang hakak memilih jalan yang betul dan benar cuma masanya belum ALLAH izinkan lagi. Korang nak negetif ke nak ape ke sangka buruk ke hape SUKATILU.com .Kuasa dah hakak .

Lu ada akal lu pikir la sendiri bai. 
2000 get 15,000 monthly X 12 bulan
200 get 500 monthly X 10 bulan
550 get 25k per lot

Keje kau duduk tunggu doa pun payah sangat ?.
Kalau bersangka buruk dengan apa yang manusia lain ibaratnya kamu bersangkan buruk jua dengan Perancangan ALLAH. Renung Renungkan Selamat Beramal. 

Aku ni bukan la islamic sangat, tapi aku masih waras nak menolak ketentuan takdir ALLAH.
Calm Lah.