NUFFNANG

FOLLOW ME

FB ? IG ? Tweeter ? Blog ?

Tuesday, July 28, 2015 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum,

Nak bebel cikit-cikitlah petang petang redup ni ha. Antara FB ? IG ? Tweeter ? Blog?  mana best?
Meh daku nak sembang sikit, sikit jer.. tak banyak.  Ni pilihan kalbu tau, bukan sebab ikut ikut orang. :p 
memandai je kau jemah, kata daku ikut ikut orang wat  post ! Ni ape yang terlintas di kepala otak daku, itulah daku tuliskan. Kadang-kadang kita kena admit, pape yang kita terbaca waima tajuk sahaja ianya mendatangkan IDEA. So jangan kedekut sangat eh :p 

FACEBOOK

Mula ada FB since 2008 . Members more than 5k ikutkan. FB 1 (Cikpuan A) full kuota 5k, FB 2 ( AN) 3.8k, now FB 3 (zan bla bla ) 305 haha.. now daku nak stick pada FB 3 jer sebabnya apa? Sebab kawan kau riban hanya 5% kau kenal dan kerapkali kau berkomunikasi. Tapi BESTnya apa? Apa apa je kau post even 'LAPAR LAH' terus ada orang LIKE haha da macam retis kau kan! kihkih.... Yang tak bestnya, dalam riban tu mesti ada yang fefeling ANNOYING menyampah gila dengan kau kan...hahaha lantakla. Tapi memang suka FB sebab daku suka updtes status dan kadang-kadang KONGSI apa yang daku rasa best nak kongsi. Dulu-dulu kalau updte tentang perasaan ajer..... marah la sentap la.. semakin kita dewasa semakin kiita berfikir apa kita nak KONGSI. Fb kau hak kau, Fb aku hak aku. tapi kita disyorkan tegur menegur, tegurla kat INBOX. jangan malukan orang lain yeeeeeee 
Ada juga yang tegur daku ni Ratu FB, sukati la nakkkkk mak terima jer apa apa award. wakkakaka
Sejak acct FB kena godam, daku kurang sikit nak aktif. rileks la dulu... 

INSTAGRAM

Hahhhhh ni best juga sebab semua benda kita nak kongsi semua kena BERGAMBAR. macam daku ni bukan kali bergambar sangat sebenarnya tapi sebab nak hapdte IG tu daku kena buat buat rajin bergambar ler. hakhak Ok salahkan IG if daku banyak gambor selpie ke wefie ke eh! :) IF ni kalau kau pandai manage, dan berbisnes sangat BEST. Sekejap je polower kau beriban riban. Yang best is IG takde konsep PM. kalau kau serius nak beli barang, kau sendiri terus call/ sms/whatapps orang yang jual. Tak BAZIR MASA. 
Aku, mula jatuh hati kat IG dah................. :) 

TWEETER

Ini tak kena ngan jiwa daku. hahah daku tak faham motif kau tweet dan kena retweet balik. Ok Orang muda macam adik aku sesuai la. satu hari berpuluh puluh dia tweet kadang -kadang macam nampak meroyan. wkakakakka sorry Usu, daku on tweeter ni sehari sekali pun payah,.  kalau nak maki orang daku tweet lah. hakhakhak ....... sbb polower ade15 jer :p buwerrrkk nampak sangat x suka Tweet kahkah

BLOG

Ok. Blog ! ohhhhh i love blogging. Macam sekarang. Actually daku da ada blog since 2008. Tapi sebab masa tu baru belajar tukar Ip la tukar nama blog la ada masalah teknikal abis takleh copy atau transfer semua isi perut blog yang dua tahun tu.. so daku kembali buka new blog mula 2010  :( dulu guna wordpress haha sebab bila buat icon senyum akan keluar terus smiley. tu best.......hahahahah Tapi tulah, saya cuma ada kekangan masa untuk selalu updte. Insha'ALLAH akan istiqamah :)

Ok dah 
haha