NUFFNANG

FOLLOW ME

Cerita Raya kami hah !

Monday, July 27, 2015 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum, masih belum terlambat kan? Nak share moment-moment raya 
Kita mulakan dengan 

Saya, dengan RENDAH HATINYA, mohon ampun dan maaf dari hujung rambut ke hujung kaki. 
Maafkan salah silap daku sepanjang kita kenal atau tidak kenal. Segala penulisan yang ada sekiranya ada terguris sipi sipi dihati, jutaan kemaafan daku pohon.

Tema baju raya kami :- 
Sebenarnya tiap tiap tahun x penah nak setkan tema baju raya . Ko tahu tak sebab apa? haha Sebab encik suami kita sangat 'sado' haha so penat jer ko setting setting kaler, sampai kedai kaler tu x de saiz abang 'sado' haha... So sejak 7 tahun lepas, cara kami mudah... kita pergi je mana mana butik baju melayu, g sana, tanya saiz double XL (yang benar nya saiz XXL bukan tipu) hahah.. kita tanya, saiz XXL kaler ape ada ya? hahah Kalau dia kata ok pink merah hijau biru segala, bawa kuar semua, mai nak pilih..... hahahhahaha

Ok lepas pilih baju apaknya, kita tanya plak, kaler ni ada tak untuk budak 5 tahun dan 12 tahun? ok kalau ada ON kaler tu.... baju mama dia dun worry..... mama dia selim melim. mana mana ada. kahkahkah Sila muntah ijau ok?  :p ♥ 

Tahun ni kami pilih baju raya awal... seawal minggu pertama puasa. Biasanya kami shopping mingu ke-3 puasa, yelahhhhh nak rasa sangat Feel beraya dan sopeng last minit kan.. Best sangat best tapi natijah dia baju saiz abang sado takdok. kekekeke So ambil pengajaran ya.

Malam raya biasalah, saya dirumah saya. 
Masak rendang, lodeh, nasi impit kuah kacang untuk seisi keluarga. 
Berpagi pagian dia rumah sendiri. 
Beraya dengan suami dan anak anak .. lepas sembahyang raya cargas ke Putrajaya.
Ziarah Kubur arwah ayah mertua daku. Lepas tu ke Teras jernang, ziarah kubur arwah angahku pulak. Sebak sangat hati ni......... :(
Maafkan Along ye ngah, lama btol along tak ziarah angah :( Tapi along selalu doakan angah. Along tak pernah lupakan angah........ Al-fatihah buat arwah ayah mertuaku dan angahku....

Jom layan gambar 


Ok this pic i pinjam trademark team ligabumi ULTRAS> mohon jangan saman hamber ye.. Hamber adalah family ULTRAS adanya haha....... saya bukan pakai baju raya pun tuh. Baju g opis. Tapi since Jubah dan masih nampak baru layanjelah, Janji tutup aurat dan santek. Tudung je baru kekekeke RM15. 
Masa ni dekat rumah Paklong dekat Melaka. siyes jalan nak masuk umah paklong sya macam memberi saya seribu insaf nak dtg lagi. haha tak guna punya anak sedara ! hahah Jalan sangat sempit, kalau dua kete bertemu sorang kena mengalah, kalau taknak mengalah kau langgar aje ye, takpun kete ko masuk parit hahah... :p Rumah paklong sya dekat melaka, area Durian tunggal.......area tau bukan itu, daku tak ingat nama tempatnya haha sorylahh.........


Kerenah dua putera beta
Abang dia lain btol perangai
Adik dia super lain

Tapi adik dia kalau senyum, perghhh cairrrrrrr 
Kalau adik dia memujukkkkkkk cairrrrr
Tapi satu je peel dia buat hati jadi RIMAU mengaum ngaum ----> kalau nak nakkk aje....


This time we heading To KL
Rumah Makteh dan Tok Pah 
best giler naik KL time cuti RAYA
Tiada Kesesakan jalan Raya aka JEM. 
So, no need Roti lah. ahakzzzzzzz


Theme raya pertama merah dan Hitam
Daku?jubah merah hitam. Jubah Princess Cut la of cozzzz
Tengok si adik tu, Rasa nak geget je dia.......


Ayiz minta maaf mama.....
Tak sampai seminit dah g lompat.

Hmmmm---------> stressed


Cabaran abiskan sebesen rambutan.
Kau hado?
anak anak sedara tak kenal rambutan adoiyaiiiiiiiiiiiiiiii
Macam mana nak makan. kahkahkah
This time @ Lubuk Cina Melaka. rumah arwah uwan dan sekarang acik noor dan suami tinggal jaga  rumah tu


Sebelum ziarah kubur, selepas solat raya.
Wefie la cikit kan 


My family with my mom , dad and younger lil sista.
Nampak happy sangat muka memasing. Wakkakaka


Dekat Rumah Pak aAnjang @ Melaka. 
Rumah kampung, tiang tinggi, 
abis budak budak ni explore
Ada juga rasa nak runtuh je rumah. :( 


See.........my boy?


Time ni kat rumah paklong
Orang lain sibuk sembang makan makan makan
Saya da tak larat nak makan.
So, wefie abadikan keadaan
Da penat sebenarnya... sebab satu rumah 2 jam....... kekekekke


Menu saya masak sendiri and sorang-sorang di malam raya! 
Saya bukan seorang tukang masak yang bagus
Tapi saya belajar nak jadi yang bagus


Ayiz yang snapkan pic saya ni ha.
Ingatkan tak jadi
Sekali ehhhhhhhhhhhhh


Tips keluar beraya dengan pantas.
belilah selipar raya.
Mudah keluar masuk rumah orang . hehehe


Ambil feel ala ala kampungs


Bergambar berdua dengan usu mesti kena ada


istanaku, Syurgaku........


Maklong dan anak buah yang kepenatan. Anak sendiri dok jeles. 


Mama sayang kamu


Persediaan sebelum masak 
 


Saya dapat spot orang yang tido. haha


my small family WEFIE


On The Way KE KL la ni.........



Adik beradik. Adik sorang lagi dekat Kedah...........

:)

Tamatla cerita raya saya....