FOLLOW ME

July 31, 2015

Bebelan N

Bismillah, 

Hari ini I duty kaunter sorang-sorang, dari jam 8 pagi till 3 petang direct tanpa rehat.
Ok sorang. So kalau nak tercirit ke ape ke kau pandai pandai letak sign 'toilet' haha !
Setakat ni da 3 kali I tinggalkan kaunter sebab ke 'toilet' kalau ada komen mmg I angin lah kan. Takkan I nak membuang kat kaunter ni ha. Dah I duty sorang. Time duty 8 pagi till 3 petang sorang ni sebenarnya macam kejam, ok fine, memangla kau boleh balik lepas duty jam 3 tu, tapi kau nak duduk sorang sorang kat situ melangok jaga kerusi meja rak buku dan make sure kaunter ok. hahahah agak mencabar, so dat I bawa my lappy lah, I boleh bercengkerama dengan kawan kawan maya I, I boleh update my blog hahha wawawa......... :p jangan screenshoot eh. I cerita yang benar lagi fakta :) kekekkee

Hari ni juga Jamuan Raya Kampeni I, 
I dah duty kaunter so I mmg tak pergilah. 
Yang I memang dah agak, takde sesiapa pun yang akan ingat kat I yang tengah duty ni, but I don't care and I tak hadap pun :) Cumanya nampak la taraf I tu kat mana kan. Last two years my husb hantarkan menu raya kat I. Mmg, yang akan ingat kat kita only my husb. But takpelah I tak kisah pun, cuma I dah agak akan jadi :) Thanks la dekat kawan kawan I yang tapaukan untuk I :) tapau makanan luar untuk I. hikik . Adalah tadi bos kecik hantarkan Nasi Kerabu, sory I x makan, :) I pun dah serah dekat my fren. Makan la weh.. rezeki ko... hahaha :) I Ikhlas. 

Dan I hope tidak menjadi Big Issue ya. Sebab I dah bayar extra dari jumlah I patut bayar dan I #IKHLASSANGAT , haha siap hashtag . I tatau pun bila dan dimana u all buat decoration, so jangan nak menuduuh sangat orang lain taknak bantu. And ada one guy kata boikot. Sape yang boikot sape tah, Sendiri pernah boikot program, sendiri tuduh orang lain. Hm i think u need a mirror. :) U cermin diri u dulu ok?

Sometimes bila orang lain asik nampak mistakes pada diri orang lain, mistakes pada diri sendiri tu macam tiada pulak, macam suci sangat pulak, macam maksum sangat pulak kan? Oh Tolongla jangan ada nak sentap dengan penulisan I ni. I tidak mension ur name even ur company name. :) Sukati i la nak tulis ape pun. :)

#HakuYangTulisKauYangPanasPlak?

Suka gila wat hashtag. Kah Kah Kah. 

Ha Ha Ha Ha ...
Kita ni semua manusia kan,, adatla kena kata dek orang sana kena kata dek orang sini, looks like u macam x mengata dan x pernah mengata orang pulak. Oh mannn? u perfect? haha maybe ! LOL. Macamla bila u with ur frens tak mengata orang. haha pelik siyes pelik. :) jangan bahet suci sangatla. And I  paling menyampah pada orang yang suka tarik muka pada orang lain yang takde ape salah pada u. If u rasa orang tu ada wat salah ngan u why not u face to face tanya. Kata u open minded,, kata u profesional bagai kan....... so used it ! :) Takyah mengata belakang sangat lah. And very poor if u mengata ur staf sendiri. at the same time u need them to help u do task....... ingat la sket tanpa orang bawah u pun tak kemana. Ingat tu. We need each other... malulah if u need them but u buat derang like sampah. Malu siot, Malu. 

Penyatuan Ummah itu penting, tapi TOLONGLA jangan dengar sebelah pihak aje.. :) Pihak yang u sebelahkans sbb pakai two hoose power, we ni kipas meja aje.. hak hak hak. For me now me datang keje buat keje me, u nak kata itu , kata ini, tarik muka bagai sukati u sebab u takde efect dengan me cuma emosi I agak terganggu nak tgk muka ketat u tuh ! wakkakakaka.....

Hmmm Kalau orang termegata u, u should ask urself. Y people talk behind me.? Bukan u terus ooooooo ngata aku ye bla bla bla... tolong la CERMIN diri. Kalau u all tak usik orang, orrang tak usik u all. :)

ni ape ni, surat layang, emel berantai, sms / whatapps taktahu tuan pun u all anggap berita sahih dan kenakan sebelah pihak saja. ADIL ke? ooo kalau itu namanya keadilan mungkin ya. Adalah plak manusia bangang nampakkan kebodohannya..
hahah nak citer pun nak gelak. Hmm sudahlah jadi bodoh, jangan diperbodohkan lagi. :) Tak usah buat jahat if u bukan orang jahat sebab benda bodoh ni sekejap je kantoinya. Bahahhaha ok contoh kebodohan maksima 

" Takde sape tahu kes SMS/Whatapps, dan sebab si N kena panggil, tapi si bangang ni boleh lak tanya si N = "weh, nape? sape yang SMS/Whatapps, ? Den takdo la nak SMS/Whatapps ni, walaupun den ado duo tipon" tak ke BANGANG tuh? sedangkan pagi si N kena panggil tu TIADA SIAPA yang ade dan NAMPAK. hhahahhahaahahah 

Kes Blog, kes Bawa Anak, Kes keluar Mit' bhhahahhahhahah KELAKAR ! Cuba la lagi. :) Smpai u berjaya jadi pembodoh yang berjaya ya. 

and stop asking people y I marah dengan U. I tak reti jadi fake. I kalau tak suka, I tak suka. I kalau dah meluat I mmg wat taknampak jer.. I sakit hati :) I rasa U lagi berumur dari I, so I harap u jadi pandai sket la guna otak. :) 

And u pernah kata " Ludah Jilat Balik" 

now u yang buat benda tu and I nak pesan, tak payah minta maaf sangat la time raya ke hape sebab u all semua fake. minta maaf bukan dari hati, hari ni minta maaf, dua jam lepas tu u all mngata balik. 

:) 

I menulis dengan senyum.

0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design