NUFFNANG

FOLLOW ME

Macam macam perangai

Thursday, June 11, 2015 2 Comments A+ a-

Bismillah,

Semakin sampai ke penghujung, semakin berat pulak dugaan. Mungkin pada bos bos semua dah selesai (part susah dua tahun) bagi kami admin ni Ya Allah, serabut perut sangat la. Macam macam orang nak kawal. Stress gila babeng. Ada tahap trak makan sehari suntuk. 

Kena marah sebab duit, dengan kawan sendiri.
Kawan, bukan tak kenal. Bukan tak sekolah sama, tapi bab duit duit ni boleh kata kat aku  'selfish' pulak dah. Aku selfish? yekot. hmm to you, kalau la aku selfish, aku tak susah susah nak daftarkan ko, bank in kan untuk ko.. make sure nama ko ada. Ko boleh hantar kat aku " ??????? " apekah ini?? and kau mengeluh kat aku kau penat ke bank buat current acc? Penat kau je tau. Penat aku kau tau tak? kalau sepuluh orang ahli macam kau, sekarang gak aku resign. Kau buat sendiri. Bila aku kata nak refund balik, tau pulak kau taknak. Tapi.......... sebelum cakap tu fikir la, aku memang sentap, tambah dengan penat aku lagi kau fikir ke?? ............ yela aku selfish. aku bagi orang tras\nsfer akaun aku, aku transfer pada leader lain, aku paste detail korang, aku daftarkan, aku lockkan posisi korang supaya tak tinggal ketapi plan baik ni AKU JUGAK yang DIKATA SELFISH. kalau buat baik camtu dikatakan SELFISH YES I AM . thanks la atas reward tu beb...... Aku tak harap pape imbuhan. CUKUP kau cakap TERIMA KASIH 

Tanggungjawab
Bab ni dah banyak kali aku cakap , aku pesan, aku remind. Tolongla bertanggungjawab atas apa yang kita buat! Kita transfer, kita masuk berapa, kita dapat berapa... darab semua dapat berapa...tolonglah notedkan. Semua macam keanak anakkan pulak. Senang ya, mulakan dengan SORRY, huhuh....awak awak semua ada 700+ lebih manusia nak saya handle, bukan awak sorang. Betol kata Megat, buat keje aku je.. jangan dilayan sangat. Makin menjadi jadi plak. Sungguh. mmg jadi jadian betol. Bila aku bising kata aku garang, suka membebel. Hakikatnya sape yang suka marah marah dan membebel?? Permintaan aku mudah. Dah kalau benda yang patut jadi tanggungjawab sendiri pun tak boleh buat macam mana nak galas tanggungjawab lebih besar? Jangan main main....... PLEASE la oi.

Mengada ngada
Ada spesis semua benda PM,semua benda tanya. Nak g bank bagitau, kat bank bagitau dah turn bagitau, YA AMPUN!!!!!!!!!!!!!!! selesaikan semua step then PM resit and details. Aku bukan online nak baca semua step ko. Aku nak wat keje. Aku bukan nak layan ko sorang. Aduhai......yennadeyyyyyyy

An ni teruk ! Balas K je
Aku balas aku kena, aku tak balas aku kena. hahahaha ape cer ni. Aku kena kerat enam agaknya. satu kat PM satu kat wasap, 3 kat list, 1 kat FB, Mana la mampu aku nak beramasss mesra sangat dengan korang semua. Aku seen aku balas K menunjukkan aku MAKLUM ape yang korang anta. Faham kot kan.

Esok 12 Jun (Jumaat!) 
Even aku dah tahu resultnya, aku kena jadi orang yang jujur dan amanah. Korang tunggu tuan update ek? hihhi konpem korang happy punya. siyes.... :) hihihi Tq la kat Megat yang percaya kat aku. even aku bukanlah leader. aku ni picisan macam korang gak. Investor....

Aku Orang Kecil
Aku orang kecil punya hati besar. 
Aku pantang notification menyala. 
Aku tak suka buat orang tertungu tunggu jawapan.
mana patut aku like aku like
mana patut aku komen aku komen
Aku suka berkawan. 
Mana mana tak suka aku takpelah takyah kawan aku
aku tak kisah pun
Aku bukan fake
aku adalah aku.
aku tak boleh sorok perasaan aku
kalau aku happy, maka happy berbakol2 aku pancarkan
kalau aku sedih satu status sedih keluar tapi sekali je (wat pe sedihkan orang len kan)
Aku tak harapkan korang puji aku
Aku cuma minta korang tolong aku ikut apa aku nak. mudahkan keje aku dan kawan kwan aku.

pesan aku
hadiahkan ibu bapamu
dan jangan berdendam 

boleh kan?

Tinggal beberapa jam lagi untuk result happy.Alhamdullillah syukur ya Allah
Tak sia sia aku letakkan 300% kepercayaan. Even ada mengata aku kaki ampu. Aku tetap GAH dengan pendirian aku.

TQ ALLAH. 
Tq team Kaching 

2 comments

Write comments
Azlan..richmaxoil
AUTHOR
June 11, 2015 at 10:24 PM delete

Huhu dah keluar kata banjaran tuh...gamat pang..kaluhan berakhir nie..tggu duit jaa..oleh kekayaan..kita semua...

Reply
avatar
Azlan..richmaxoil
AUTHOR
June 11, 2015 at 10:24 PM delete

Huhu dah keluar kata banjaran tuh...gamat pang..kaluhan berakhir nie..tggu duit jaa..oleh kekayaan..kita semua...

Reply
avatar