FOLLOW ME

February 21, 2015

Resepi My Mini Murtabak


Benda ni mudah. Tapi kalau M takleh gak la i nk tolong ye.
Kot la memberi inspirasi untuk minum petang.
Bahan isi :

Daging kisar ramly. - 1 pack ada 2 , so gunakan 1 shj.
Bawang besar diracik halus
Kentang potong kecil2 empat segi.
Serbuk kari.
Telur
Garam / sedap rasa.
Air sikit (kalau bancuhan kari td pekat sgt)
Bahan kulit :
Kulit popia.
Tumis kentang dan bawang racik tadi smpai naik bau.
Dah naik bau masukkan daging kisar. Kacau kacau sebati sampai kering airnya.
Masukkan 1 sudu rempah kari yang dah dicampur suku cawan air.
Kacau smpai kering. Masukkan perasa maggi sedap cukup rasa garam secubit. Sila perasakan jgn masin sgt pulak. Ehhe.
Dah kering, angkat letak dlm mangkuk. Pecahkan telur campur dan gaul sebati. Tinggalkan sikit putih telur untuk dijadikan 'gam' pd kulit popia.
Ambil sekeping kulit popia dab letak isi tadi ikut suka la nak empat segi ke tiga segi ke.
Kasi goreng dan angkat. Kasi potong cicah kari. Mabeless makan panas panas. Ok laporrrr

0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design