NUFFNANG

FOLLOW ME

Motiasi diri bila aku down

Monday, February 16, 2015 0 Comments A+ a-

Motivasi Diri Part 2

Pin Boling dan Kehidupan ku ! 
strike !!!!! semua bowlers suka kalau strike, tapi ingat senang?? baca ......


1. Berserah, meminta kepada ALLAH. Mohon padanya apa yang kita nak buat dan rancang agar dipermudahkan. Jika ianya baik permudahkanlah, jika sebaliknya jauhkanlah daripadaku.
2. Usha, baca, kaji tanya kawan kawan yang dah sukses.

3. Usaha. Mulakan langkah untuk kick start.
4. Jangan berputus asa, jangan menipu
5. Jangan malas.
6. Tawakal, teruskan dengan impian dan harapan yang telah mohon -> pada Allah , (pin no 1 )
7. Ada cabaran dan halangan. {Jika anda terima cabaran, teruskan. jika tidak, sila lupakan dan patah balik ke kehidupan biasa }
8. Terima good news ! Lompat gembira. sikit lagi nak sukses, teruskan sabar
9. Anda hampir menuju kejayaan selepas beberapa halangan menimpa. Jatuh bangun terduduk dan terlungkup.
10. STRIKE ! -------> mission sukses.
smile emoticon Dalam kehidupan, ada masa kita berjaya, ada masa kita jatuh terduduk. Bila gagal, kaji, kenapa mengapa . mengapa daku? Apa salahnya flow daku. Dimana kurangnya daku? Cuba semula, jangan pernah mengalah. Beri 300% usaha. Insha'ALLAH akan sukses akhirnya walaupun makan tahun,. melainkan anda yang tak nak usaha.
Sama juga main boling.
Kena fokus, tak semua orang ada BAKAT. kalau ada BAKAT, tak trening pun score meletop² apetah lagi kalau training. Kalau rajin, takde bakat pun leh berjaya. jika dapat split jangan down, jangan nangis jangan pasrah. Cuba convert untuk spare. Kalau dapat kan puas hati !! sama juga kalau got sleeper. janji baling tepat ke arrow nya pasti boleh amik spare. Kalau target tepat STRIKE dalam tangan Unless takde luck ! smile emoticon That's life.enjoyy !!!!!!!!
Nak sukses folow orang sukses. Tapi JANGAN HANYA LIHAT SUKSESNYA SAHAJA, Kaji dan selidik bagaimana IANYA bermula, ..... kesusahan yang dihadapi ... dan cabaran menanti. GOOD LUCK
Senang cerita , TANPA usaha Tiada APA yang akan dapat dicapai