NUFFNANG

FOLLOW ME

Marah sikit ni :p

Sunday, February 15, 2015 0 Comments A+ a-


Bismillah, Assalamualaikum ! 
Ni nak luah perasaan sikit 

Daku tak de kacau hidup korang.
Takde daku membusy bodykan diri nak amik tahu segala tok nenet biz yang orang lain buat. Lagi plak suka bila tahu biz orang tu buat lingkup tutup ghanap segalanya kaulah nak jadi hero hindustan kat FB?
Suka ke nak gelakkan orang lain bila orang lain tersungkur? Mind ur own biz. Jaga diri sendiri dari jaga tepi kain orang !! 

Aku ingat perempuan je yang busybody terlampau, tetapi lelaki pun ada dan lagi teruk tahap busybody. Maksud disini, kalau benda tu takde kaitan dengan diri kau, takyah sibuk2 nak tambah api. Bila tanya join ke tak. Tak pulak. Dan nasib baik jugalah aku takde ahli macam kau tu...... kang meroyan tak pasal susahkan hidup aku plak kan? :p 

Satu nasihat saya, 
Kalau tak berani nak amik apa apa risiko , berniagalah ! Jual la pape. jangan jual body sudah ! Takyah kay nak kepochi segala wall orang nak tunjuk kau concern segala benda. Nak jadi Azwan Ali no 2 plak ke oi? Annoying gila sey. Lainla kau join dengan aku, kau banyak urusan dengan aku. Ye, kau nak sibuk aku takde nak naik angin. hahah . tetiba lak muncul. Puiiiiiiiii

Korang ingat orang yang dah kaya tu semua hasil biz duduk diam goyang kaki besarkan punggung je ke?? Fikirla logik sket. Dah kalau satu usaha pun tak buat, jangna mimpi duit nak berganda. Jangan mimpi. Kalau ada la urusan dalam dunia ni, campak duit jadi berkepuk² tanpa perlu sabarm tanpa usaha, aku orang pertama g campak duit. Tapiiiiiiii semua benda dalam dunia ni, nak yang manis mesti kena rasa masam masin pahit semuanya dulu !
Kalau sikit kudrat kau pun tak digunakan untuk itu, tolongla paksa diri untuk sabar sikit. Kalau korang da sabar selama setahun lebih, korang tak leh rasa ke penatnya orang yang buat urusan tu selama setahun lebih juga? Please la jangan selfish sangat. Tau penat korang yang mengunggu sambil mengomen sambil mengeluh. Bayangkan orang yang buat urusan tu give up. SEPOSEN pun kau takkan dapat gandakan. reti tak? Kalau takde kerat kudrat, pujuk-pujuk hati bawa sabar. Nak taubat pun ok gak bhai.......

Lagi satu, ok cukup la kot. penat dah sangat rasa nya aku sabarkan orang. Now time aku sabarkan diri sendiri.hahhaha lantak lu orang la . Kuasa mak ! 

Jenis manusia bila ada gosip kau la dulu datang
Orang camni takde dalam list fren aku pun takpe. Sebab tak bawa apa apa kebaikan. 

Sakit plak hati kite ........