FOLLOW ME

February 5, 2015

Macam Macam Rasa Perisa Rempah Kehidupan

Bismillah,

Bila kita diberi peluang dan ruang, pastinya kita rasa seronok kan? Tapi awas , tidak semua peluang dan ruang perlu kita rembat ! selidik lah dulu agar ianya tidak menyusahkan pihak pihak lain :) Bangga ? diberi kepercayaan? Sudah pastinya, tapi tahukah anda? Berat dan besar tanggungjawab nak galas . Berfikir lapan juta kali sekalipun, jika Allah tutup pintu hati kita, kita takkan terima apa apa tawaran, tapi jika Allah gerakkan terima, maka terimalah. Tetapi jika berlalu satu satu musibah, janganlah kita salahkan hati kita, yakinlah Allah sedang sediakan jalan yang indah dan baik untuk kita melalui pengalaman pengalaman yang pahit manis masam masin rasanya :) dipanggil rencah kehidupan kan? 

Cuma terfikir, 

Senang sangat orang sekarang menjadi kaya hanya dengan menipu orang lain? Jangan tidak percaya, dalam masa 3 hari bolek collect 100 ribu tanpa buat apa apa . haha Ada yang post, "tak perlu jual barang ! tak perlu berpanas berhujan ! hanya perlu bodoh je !" mendalamnya maksud. T_T 
Minggu hari lahir dikejutkan dengan berita kurang sedap didengar, senang cerita " tiada rezeki " haha ada ke namanya rezeki terpijak? rezeki aku nak kena pijak aka tersontot adelah hahaha :p ok azura, enuff is enuff. pls. Menginvest tempat tak pasti bukanlah cara terbaik buat duit secara jujurnya ! anda malas ! nak kaya tanpa buat apa apa? Adaaaaa tpi tidak semua program jujur. Better lah kau main kutu hik hik hik :) 

Kesian, 
bila menbaca luahan rakan rakan, ada yang berabis modal niaga, berabis wang kawin, berhutang .. sebab konon nak tambah extra income. Tapi sayang.....kita kamu anda kami "SALAH RUMAH" orang zaman moden sekarang tak perlu jadi perompak untuk kaya raya ! create fb baru, daftar SSM bayar berapa puluh je tu, buat group.... hahahah bodoh betul diri ini rasanya. ! huh .. memang betul pun kahkah <--------- -="" ..="" akhirnya="" atau="" buka="" collect="" dari="" group="" hilang="" kesian="" meroyan="" radar="" refund="" reg="" samada="" ssm="" stuck="">

Aku pun kadang tak faham dengan peel manusia ni..
Nak kata tak bersyukur ke entah ke ape ape  jelah.. tapi meroyan sokmo. sokmp pmeroyan. alhamdullillah kurang sakit kepala aku bila dah leave group tu, baik aku korek info sendiri then meroyan kat wall . much better. Jangan tunjuk kita bodoh kalau ye pun tak bape nak pandai.. lol !!

 Awak masih mengharap dan wajib awak memberi sokongan bukan tekanan. 
Sebaiknya kita berdoa dari kerap sangat mengeluh ya !
Insha'ALLAH dengan izin ALLAH segalanya akan selesai dengan baik :)

Penat dah melalui hari hari yang sangat tak ohsem langsung
Nasib baik ada BAHU yang dipinjmkan ....

Adios!

0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design