FOLLOW ME

October 4, 2014

Aku bukan ATLET pun DULU. Tapiiiiiiiiiiiii tragedi di..........

Assalamualaikum ! 
Mula mula sekali harus panjatkan kesyukuran atas rezeki yang diperolehi. 
Tak jangka tak harap dan tak penah terfikir pun.

Sejak bila daku memboling ni? haaaaaaa. ni nak mai habaq. Sejak zaman zaman bercinta. kiki. Tak penah tahu pun bola boling, tak penah tahu pun dot, arror. berat bola, berat pin, jarak , pattern minyak.. etc! 

Ada satu hari Sabtu, hari kerja separuh hari, Pakwe (encik suami sekarang) ajak main boling. Pandai pandai je dia da janji dengan kawan dia "The Rock Malaysia aka Mr Tajul" g main boling. arhhh stress............... patutla beria ia suroh pakai blouse.. g keje rupanya ada sutun sebalik mee.. hukhuk..
Sampai alley. masa tu kat Cheras.... Au ke OU haha tak ingat, dah tutup kot sekarang....... hmm Sampai alley, pakwe kata g amik kasut........ daku siap pergi tepi tiang "merajuk" la konon..... dan dan kena marah.... katanya "ala.. baling je leeeee" :p huhu daku kata "tanak laaa, tanak laaa. siap nangis2.. awak main je la ngan tajul, saya tengok!" huuh pakwe dah buat muka "hulk" so, kita pun amik kasut saiz 4 dan pegila cari bola...... bola berat 8. hahah kau hado?? :p anak ku sekarang pun pakai 9lbs! :p My first score is 77 . hahahhah TERER kan? :p 

Tu KALI PERTAMA main BOLING. 
Lepas kawin, boling ni jadi aktiviti lepak dan santai dengan kawan 'gila gila' kat opis. Jam 11 malam kami set date ramai2 main kat Ampang Point! hahah 2 lane main la kau 8 orang. main smpai 2 am. Lepas lempar g lepak mamak belakang Risda.......... hihihhii Syok oh masa tu,,,,,, :)

Lepas dapat anak sulong, aktiviti memboling dengan kawan 'gila gila' terhenti, sebab aku dan suami main boling di Hugo Kajang dan Warta Bangi, * Port Otai tuh ! Big Thanks kat encik suami juga sebab kehadiran beliau dalam family daku, memperkenalkan boling sebagai sukan riadah TETAPI tinggi KUASA WANG aka KOS tinggi :p hihi Mula lah abah beli bola, pastu mak, pastu acik,, alang , usu, cuma arwah angah tak minat.. Penah main pun longkang gak di lempor kan :p hihihii

Now adik2 daku lebih power hasil training berterusan. Ada yang dah membawa nama mengharumkan tempat kerja masing2 termasuk daku.....  Dah join Lliga Bumiputra, wujudkan team Kubah Biru, Bantu Team Novis Beta, Lead team Street Fighter dan join liga Pro X di Kajang. Now we all fokus Liga Kubah Biru di Nilai ja. dekat kan :) hiih

Tu sikit sikit cerita sejarah.
Big thanks to my husband. as my Personal Coach, My First Teacher. Yang ajar me main straight ball dan spiiner berpusing till now. Orang lain sukar memahami caraku. Only him :) Thanks To You. Jasamu dikenang. :) Hasil memboling juga kami merayap seantero semenanjung Dari Sabah smpai ke sarawak... kedah perlis terengganu mana lagi..............lain lain....banyakkkkk semua sebab wakil Kubah Biru sukan Boling hihiii 

Ucapan daku di FB ~~

Alhamdullillah . Thanks Allah atas kurniaan bakat. Thanks team. Thanks Boss, Thanks Big Boss. Alhamdullillah even tidak membawa pulang apa apa pingat untuk Kubah Biru, I did proved it yang daku membantu team ke ranking lebih baik. Pencapaian pertama kali ke master pada tahun 2013 sejak sertai SUKUM pd tahun 2004!. 2014 pencapaian terbaik team wanita dan diri sendiri. Top 4 all event, top 4 single, top 5 master.
Abaikan suara suara sumbang yg tidak yakin pada REZEKI pemberian Allah. Sekurang2nya I did proved fpr my self .
2015! Tunggu daku datang!
Lets do the best team.
I love boling. Spinners 4 eva.+!
Anugerah Olahragawati Staf Wanita
Anugerah Pasukan Wanita Harapan - tenpin boling.
Super alhamdullillah.
Sedikit pengubat duka ..  lovely.
Psstt :Tenpin boling bukan mcm sukan lain. Boling lawan semua pasukan. Ada 20, 20 la lawan. X de berkumpulan. Put ur self at my part then u know its not so easy. Cakap senang. Buka mulut membazir air liur.
Ya Allah! Jadikan anugerah ini sesuatu yang bermanfaat untuk masa masa akan datang. Jauhi riak..inshaAllah Alhamdullillah AllahuAkbar. 


Surat yang ditunggu :)
Tq Pusat Sukan


Dengan rakan baikku
:)
eh! 1 team kita sekarang.



Tengah tunggu orang ambil kami 



Ya Allah. Nerbes betul saya masa ni :)
Senyum buat buat



The FOOD :)


The VIP's FOOD


My Swee Team


The Stage



The Banner and Place


My BFF ambil hadiah on behalf team.
Team Wanita Harapan  2013


Olahragawati dan Olahrawan Staf dan Pelajar 2013


Me again


Me .........


My Throphy





Terima kasih banyak banyak.
Kenangan INDAH !

1 comments:

ain.ya.nun. said...

Congrats Zura.
Teruskan kecemerlangan untuk menaikkan nama kubah biru.

:)

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design