FOLLOW ME

August 21, 2014

Suka Duka SUKUM 39 @ UTM!

Bismillah, 
Memulakan cerita sepanjang di Kejohanan SUKUM 39.
Dahlah kereta WUT daku masih di Bngkel. Mujur ada Myvii. Mujur juga tahun ni tak bawa si abang. Kalalu tidak memang memang memang tak MUAT kereta MYvii tu.........
Ini beg yang WAJIB dibawa. Beg Boling. Dan Beg baju bajan daku dan kenit ayiz. 
Belum lagi boling beg papanya, beg baju papanya, susu pampers ayiz, lain lain punya beg. heheh. Memang penuh dari bonet smpai ke sit belakang. Si kenit duduk dalam car seat dia. so Selamat sket :) 
Bersyukurlah! ada juga kenderaan nak ke Jb tu........

Tengahari ambil si abang dari sekolah, lepastu simpan barang dalam bonet, siap siap makan (aku puasa) esok raya! kikiki. Dah janji ngan Bff nak raya sama * sangat * :p :) alhamdulillah dipermudahkan segala urusan. =) Dalam jam 3  gerak dari rumah, singgah ofis kak Rose hantar kad staf. Lepa stu ke rumah mak abah dropkan si abang... Pot pet pot pet ngan abang dan mak, bagi duit belanja si aabang sket lepa stu gerak dalam jam  4 petang. Sambil lambai2 abang tu, ehhh .. bergenang pulak airmata kita........ tak pernah berpisah ngan abang........ ni terus lama berpisah selama 10 hari. Mau tak sedih noks.. :( sedih amat...
Dengan kereta yang masih 'berpantang' tu, encik suami bawa 70 dan 80 km je. hahah memang jem le punggung duk dalam kete. Dah la tak stop! sebab dah late nak Check in tempat menginap. hahahha adoiyai......... mujur si adik baik. Tidur sepanjang perjalanan......

Nexttttttttt............



Hah! Muka abang kena tinggal.
Ramainya kata muka kami copy paste.
Dah tentu lah ini anakandaku....... hehe takkan ikut muka kamu? pelik pulak kang haha :p
Dia sedih sebenarnya kena tinggal.
Yelah, tiap tiap tahun bawa, kali ni tak boleh ikut, sebab abang ada exam kan.
Pelajaran lagi penting kan abang?
Nanti mama bawa abang jalan jalan g bercuti tempat lain ya!


Tadaaaaaaa..
Saya lah atlet
Sayalah pegawai
Coach?
Coming soon bebeh. :)
Kami sampai JB pada hari Selasa (12 Ogos)
13 Ogos kami ada sesi training dan 13 Ogos tu juga menyuarat pengurus2.
Siyes penat. Dah la puasa lagi...... last day. hukhuk Memang Zero % energy dah saya.
Dengan kesakitan pening kepala... :( Allah shj yang tahu. Duk ngadu pada Bff, hahah apelagi wording
"alohaiii" dia tu mai kuaq dah. hahaha.. :p


Tadaaaaaaaaa...
Ni lah tempat yang kami akan datang dan berkampung selama 10 hari :)
Disinilah sejarah kejayaan atau kegagalan tercipta.
Disinilah juga cerita sedih dan gembira daku bermula :)
Alhamdullillah,

This Place Called " Daiman Bowl "


Pagi esoknya, sebelum bermula kejohanan... macam biasa .. bangun subuh2 .. siapkan barang2, siapkan diri bagai.......... kejut dak tecik ni, pagi2 dia tanya "abang mana mama?" huhuh baru DAY one kot!! jangan macam macam dik!! :p


Inilah team kubah biru.
Kita bukan tak boleh lawan.
Cuma kita kurang pendedahan dan training.
Keep on training. Insha'ALLAH boleh !!
Tak cukup korum picx ni hhehee
Cikpuan Lily dan En Jalal takdoks hahaa


Tq Pakweku , aka BFFku selamanya.
U coming to JB for support Us. (Me and kaka san )
=) 
I really appreciate that moment :)
Eventho ada sedikit salah faham :)
Tapi itu mengeratkan lagi Ke BFF an kita bertiga. 

Sesi karoke tak jadi lo pakwe, sebab Makwe majoks hahah
Choiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..................
Repeat @ EP later hah!


Sekitar CANDID time :)  :)
Dibawah ni masa Team Event. 
Womens Team Event
Punyalah banyak yang si Zaki snap. Ni je pix ok. kata Kak rose. nak kena tau zaki ni.
Tu pun still BLURR
Tak nampak ai yang comel tuuuuuuuuuu haishhhh 
Majokssssss

Kami bersemangat !!


Haaa ni muka berves ke ape?
kiki Otw nak ke Daiman untuk team event :)
Mereka tiga orang duduk hostel.
lebih kurang 30 minit perjalanan .
Tq Pakya!! ikut dan layankan kami player2 :)


Hahahhaha
gambo ni mesti ngah busan jadi penyokong kan kan kan? :p
Makwan dan Kak rose !


Ni plak daku dan Bffs ku
Lily
After long games Womens Team Event
Gila ko...........
pagi2 sarapan BUBUR
lepas tu tala megi je sepanjang game.
Tu pun megi share 4 orang hhaha
g Jalan Jalan. makan Rojak Petis
erkkkk
Pening pale mak

*** Muka sonok cikpuan Ajulaa tu sebab lepas g master Top 4 LAGI okeh!
:)


Haaaaaaaaaa. Aku snap dari ATAS, maklumlah. jadi baby sitter ayiz. hahah
Masa ni Trio Event
Go team Go Yehaaaaaaaaaaaaa
Semangat nau angpa ni nooooooooo Chaiyok!


My Pakwe Bffs Dass takde keje.
Masa ni we ols sokong Pakwe Kaka ....
Dia boleh pi Snap gambo belakang.
Choiiiiiiiiiiiiiiii haha
Anyway kaka san, ni bukti saya sokong event double awak ek? :p


Tadaaaaaaa Lily dan Kaka
Sila kaver tahap kebesaran masing2 k.
Teknik bergambar yang betul membuatkan anda dilihat kurus.
ahahah aptb punya tips. kahkah


Me and my 2nd bff.
Kaka :)
Time ni kami Pom Pom shj,
Trios event kami tak main. 
ahahaha

saya tak suka hri ni  BOLEH?
Ada benda yang buat hati saya sakit...
:( :(
Bad Day.
Tapi comel la baju yang pakwe Dass buat tu.. hehehheeh
Hoi kaka ! Awak nampak KURUS la sebelah saya. weeeeeeeeee larikkkkkkkkkkkk


Me (USIM) Nor (IIUM) Kaka (UM)
Musuh tapi kawan hahhaa
Macam RETIS ko kaka Oi


Me with my double partner
Sist Roselyna :)
Sibuk tol si EDD hahahha
Puihhhhhhhhhhhhh


Lepas dapat tahu result single.
Daku ketinggalan hanya 4 pin..
Hati ku sedih sebenarnya
tapi wajah TIDAK kan?
Pandai ko belakon an :)
Apapun dah buat yang terbaik. Its ok dear :) Cuba lagi ya


With my 2nd BFF lagi hahah
saya suport kaka this time for mens team event :)
Go Kaka GO!


Disini daku kongsikan score daku masa team EVENT.
Kenapa lah 145 tu nak juga keluar!! iskkkkkkkkkkk kena TRAINING lagi ni AN .







AYiz dan EMEN.
Dah terkenal dah budak ni 
Ayiz, dan Ultraman.
Abis rm 50 beli Ultraman dia.... 
Sabo jelah
Seb baik GOOD BOY.


Kenapalah makanan kat Johor SEDAP2?
Seeeeeeeeeeeee sudah KUMUK
huuhuh

* Selpieeeeeeeeee sat :p


 Lepaking and Eating with Team mates :) 
@ Restoran Sayam 
Sedap GILAR!



The FOOD.
Memang merentap Anak Tekak Tomyam dia TERBAIK
Harga pun NOT BAD.
Mampu la g CEKIK :) hahah


ULTRAS Was Here!
=)
Tq dear For coming and support Us. :)
Sory tiada gambar bertiga.
Next time ya . :)


Wahhhhhhhhhhh TOP 4 untuk masuk MASTER
Pencapaian terbaik daku so Far,
Alhamdullillah


Ni gambar dari Kak Rose
Time sokong daku main MASTER
TQ team !


Me and Kaka
Kami memang sasarkan kedudukan untuk ke MASTER
:)
Kita cuba lagi tahun depan k Pakwe?
ChiLL


RESULT MASTER
Aku hanya mampu di tangga ke 5
Kurang 10 pin untuk Gangsa
Mungkin belum rezeki daku lagi
Tahun depan SUKUM 40 !
Insha'ALLAH


Bye! Daku nak pulangggggggggggggg
Selpieeeeeeeee juga :)



Copy Dari FB daku

Tamat sudah SUKUM 39. Ada episod suka duka ku disini. Akan kembali ke rutin harian. Rasa nak sambung cuti smpai jumaat. Hehee badan penat otak penat jiwa penat. . Walaupun x dapat apa apa pingat sejak mula sertai team boling untuk SUKUM, tahun ni pencapaian terbaik so far untuk rekod diri sendiri. Takmaulah perli2 dan sindir2 sebab x bawa apa2 medal..meh join lawan boling baru taw susah senang nak maintain game. Saya bukan superstar, dilahirkan tiada bakat tapi ada minat mendalam dalam boling. Usaha usaha usaha!! Dari 2004 sehingga kini. 2014 my best performance! 2 kali terlepas peluang and will make sure next year it will be mine! Don't giveup an! Don't giveup! Thanks alots to my bffs mr AD mr Kaka, Madam lily sentiasa support saya!! And thanks too my teammates!! Sayang korang!!! Saya minta maaf pada kawan2 yg pelawa singgah restoren dan gerai, tak dapat saya penuhi undangan sebab kekangan masa. InshaAllah lain masa ye! Seeeee uuu SUKUM 40!

Tahniah pd yg berjaya.
I made my own records.
Singles no 4 dri 80
All event juga no 4 dri 90 +
Masters no 5 dari 14
Yehaaaaaa
Jaga jaga ada yg memerhati. 

Alhamdullillah!
1040 singles
1065 doubles
1094 foursome

229 high game for today!.

Tahniah pada DIRI SENDIRI.
:)
Semakin aku bersemangat.
Jom teruskan USAHA. 
Abaikan si mulut2 puaka :)
Ada kenangan pahit manis ku disini.
Ada kenangan daku menangis
Ada kenangan daku ketawa. 
Mujur ada BAHU yang dipinjamkan.
Dugaan nak game masa tulah sesuatu yang daku tidak suka berlaku.
Ujian persahabatan NAMANYA :)

Orang yang banyak memberi inspirasi padakku tntu kecewa,
Aku lagi kecewa
Bukan aku tak boleh. 
Aku BOLEH, BOLEH BOLEH :)
Teruskan USAHA sayang.

=)

ahahaha.........:)

Sekian, kisahku yang panjang.


0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design