NUFFNANG

FOLLOW ME

Macam macam perangai.

Monday, July 07, 2014 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum.

Kadang-kadang apa yang kita cuba sampaikan tidak sama dengan penerimaan orang lain. Kadang-kadang kita niat nak berkongsi maklumat, tapi lain pula penerimaan orang. Zaman sekarang tiada  istilah 'benda baik harus dikongsi' . Sebab lain orang lain penerimaan. 

Jujur pada daku, kita ada minda, kita patut fikir apa relevannya perkongsian tersebut, Jangan terus naik angin serang hendap segala sudut. Kita kena buktikanlah yang semua info tu tak betul. =) Ini adalah salah satu sebab kenapa orang sekarang sukar berkongsi maklumat. Sebab bimbang disalahertikan oleh pihak lain. =)

Susah ya, 
Sekarang rasa tersepit dengan beberapa pihak.
Permudahkanlah Ya Allah segala urusan hambaMu ini Ya Allah.

And now fokus daku untuk lebih berjaya dengan apa yang sedang daku buat. 
Bisnes orang lain jangan dihentam. Kita go with the Flow. :) Sama sama berjaya dengan jalan masing2. :)

Daku pernah didatangai kawan sekerja yang ajak join business dia. 
Dia suroh daku buat loan 40k. Dan masukkan dalam business dia. Daku taknak. Kenapa kena buat hutang dan masuk business. Amat amat tidak digalakkan. EMPAT PULUH k pulak tu. amat amat besar!...
Daku paling paling tidak suka bila nak promote biz dalam masa sama merendahkan kerja orang lain. Masih teringat2 daku kata kata isteri kawan aku tu....

" ala.. keje gomen ni, gaji hari ni, esok abis.. bayar hutang je.... penat je dapat"

Tapi ALLAH maha Besar, Maha Mendengar. 

Aku masih bekerja, naik pangkat lain, naik pangkat mean naik la gaji kan.. tapi dia suami isteri berniaga warung sekarang, kerana business 40k nya itu diambush pihak berkuasa.

So nasihat daku, jangan kita kondem apa pekerjaan orang.
For Me, aku buat business untuk side income. 

Terima kasih.