NUFFNANG

FOLLOW ME

Mamak Restoren bukan selalu PANTAS ke? Ni macam......................pffttttttttttttt

Thursday, June 19, 2014 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum...........

Kali ni aku nak membebel banyak tentang restoren mamak what we calling is As-Salam , As-Salam ni banyak cawangan, ni yang dekat dengan kompleks Sukan Airport!! Aku mmg tanak pegi dah. Sumpah! tanak pegi dah. Bikin naik darah aku yang rendah ni jadi tinggi. Haram jadu.........

One day saya ada game dekat Dream Bowl, Kompleks Sukan Airport, Ingat nak pi makan dekat Windmill station, tapi tutup plak sebab takde air, so nak tanak kena g makan dekat As-Salam tu. Biasa servis kedai mamak ni laju kan!! Tapi syes.... mamak kat As salam Kompleks Sukan tu sangat SIPUT SEDUT! (siput gak yang salah noks. :p )

Mula mula duduk dekat 10 min, yang lalu lalang (staf dia la konon) ada la dekat 7 kali, sekor tak amik order. ok rilex.. chill lagi....... pastu smpai sorang

Mamak -- "adik suda ordaaaa kaaa bulum? " 
Aku --- " belom laaaaaa, lama da tunggu huhuhu "
Mamak --- "apa mau makan adikk?"

(dalam otak aku "adik?? " bila masa mak gua lahirkan lu baiyaaaaaaaa? " )

Aku --- Nasi goreng taknak sayur ok.

After 15 min, air da setengah aku minum. Lom smpai2 . Iskkkkkkk menggelegak da kepala otak aku ni. Aku da la lapar gila, smpai nak datang migraine. haishhhh..... aku g kaunter

" hello!! ....... hellllllllllllllloooooooooooo" ------- mamak kat kaunter tu wat bodo je kira duit RM5 dia berkepuk². (dalam hati aku, mamak ni pekak ke ape?? )

pastu aku g dekat belakag, tempat goreng nasi

"uncle! u buat tak i punya nasi goreng? " dia leh pandang aku macam tgk dinding! kau bayangkan la ye! nak je aku siku mamak ni. aku lapar la woi! "

haish, hati aku panas... berapi dah ni,
sana sini mamak aku panggi memasing PEKAK. dan BUTA aku rasa, tak nampak aku tengah panggil sekor2 wat derk. pffffffffft!!..

Last2 mamak yag amik order tadi dtg.

Dia leh tanya " nasi apa tadi? "
aku cakap X PAYAH! saya makan nasi putih ayam goreng KERAS nak tercabot gg aku.

Aku memang x leh bla makan mamak dengan nasi putih kari bagai ni, tapi X DER pilihan.
Aku dah test maggi goreng m nasi goreng, bihun goreng semua OUTTT.. As Salam Bistro gak AUmmmm! Biar jauh tapi mantap1 kau turun kete dia da berdiri folow nak amik order babe!!

=) Dah la order aku tak buat, sekali bil datang dengan NASI GORENG, NASI PUTIH, AYAM GORENG BATU dan KOPI O.

Bila masa kau hantar nasi goreng?

Aku mmg takkan makan da kat situ.

Ni aku pomot jangan makan situ. bia dia lingkupppp

- GERAM -