FOLLOW ME

March 13, 2014

Tak Tahu Nak Bagi Tajuk Entry Ape..

Assalamualaikum, Selamat malam.
Hari ni mood An sangat mengantok. Dari siang tadi mengantok. Haahaha Penangan buat File Meja. Uuuuuu Yumsss..... Ok. Nak cerita banyak benda kot? Kalau lebih dari 1 maknanya banyak la kan? :p hahahah ok tak kelakar pun An.. hihih

BERHENTI JADI WARTAWAN SERBA BOLEH SEBENARNYA ZERO!

Untuk hari ini, banyak status fesbuk yang TERpaksa An HIDEkan. nape eh? Cukuplah mempolitikuskan kejadian MH370. Cukuplah. Sensetip la sikit dengan perasaan keluarga penumpang pesawat, suka suka je jadikan bahan bincang dan caci maki kutuk mengutuk dan bahan gurau ye? Letakkan diri anda dalam keadaan keluarga penumpang. Jangan hari pertama dan kedua je banyak An tengok anda share doa dan kata kata positif. Masuk hari ke tiga dan seterusnya aikkk banyaklah citer yang tak sahih. Mai mana story no? :p
Fikir-fikirkan sebelum anda nak share sebarang news, walaupun tajuknya ' JUST SHARE, HARAP-HARAP TAK BETUL' adehsss. da sendiri ragu2 tapi lagi nak share! T____T.
Ada juga yang ambil kesempatan dok edit segala gambar. Adoiii, please lah! Time ni bersatu kot? Dok salahkan sana sini dapat apa weh? Kadang2 An terfikir, tiada PERASAAN kah orang2 yang sebar cerita tak betul ni? ... Apa kata? Kita sama sama  teruskan BERDOA, moga temui jalan penyelesaian terbaik dan kemelut ni segera TAMAT. Itu lebih BAIK kan?
Stop buat andaian. Plzzzzzzz........ Senak Otak dan Mata ok?

ORANG KITA SELALU NAK DENGAR NEWS BEST2 JER.

hahah faham tak? Ok An bagi beberapa contoh.
1 Nampak jualan LELONG, orang kita hanya Nampak  DISKAUN 70%. Barang tu mai mana, bape lama da terperap, ok ke kualiti dia tak amik tau. dah bawa balik, da pakai, baru pasan ada part yang cacat ... pastu maki hamun.. cakap sales tipu la ape la untung lebih la bla bla.. hahaha. walhal sendiri rambang MATA tengok diskaun 70% betul tak? . Sama juga dengan invest. Anda hanya Nampak berapa modal anda keluarkan, bape lama tunggu dan bape banyak dapat. Ada tak yang komen PM tu Tanya biz mana ni ? Sape owner? Ada sijil? Kenal owner? Ada hitam putih? Kalau ada yang Tanya pun , dari 10 orang yang komen 'PM sist' hanya 1 orang yang Tanya soalan tersebut. This is Fact. Tru and 100% yes. =) Lepas tu bila sama sama kena kelepet. Orang akan Tanya kita balik.. tak selidik? tak baca black and white? Ok. Tanya soalan tu balik to ur self . =) Ni pengalaman An sendiri ya. Terus terang masa An join NE dengan AT, An tak Tanya pun biz ape. main letak je $$ kat dia. The 7 days next da dapat duit hahahah tu oklah dapat sebab join awal. Batch2 belakang kantoi.. uhuk.. hmm So latest yang terjadi benar2 mengajar An. SELIDIK dahulu apa apa pun.

So keputusan An nak slow down and quit from all this what we called invest ni adalah betul. Baik An gerak sendiri je.. Masuk pasif .. dok diam. Sit And Rilex. =) Sampai masa withdraw, ada duit ke takde ke banyak ke sikit ke tu duit kita sendiri, rugi atau untung kita tak libatkan pihak ke 3.
Tapi kan..dunia Invest ni macam berhantu tau. Lepas satu satu lepas satu satu. Baru lepas kena kelepet ni, pastu bila ada orang open plan, eh nama ko lagi soh 'PM' . ahaha tak serik eh? Yes u TEGAR. TEGAR yang sendiri taggung takpe der.. :) AN insaf - Serius InSAF - hahhahhaha. Kadan2 An pelik gak, awok pumpang kata kena tipu la serik la. tapi nama awok gak atas sekali minta PM. hahah dah namanya TEGAR nak wat guane kan! Chaiyokkkkkkk... 10 hilang, 100 mari. Rezeki Milik ALLAH. Jangan give up okeh? ;)

DALAM DIAM KU ADA FOLLOWER

Bajet hot? Tidak...An jadi diri An sendiri. Sape yang kenal An tau la kot An camner. Yes me friendly. hihihi mudah dibuat kawan. Bila kita senang dan mudah dengan orang, orang pun mudah dengan kita. Insha'Allah. :) Thanks ya. pada yang sudi menaja AN untuk BV dan latest YSLM. An fikir-fikirkan dahulu. TQSM. Tak sangka pulak. hhah bajet retis ko kan? ahaksz Anyway... An selalu cakap.. Dalam setandan Pisang tidak semuanya busuk. Dalam ramai ramai kawan tak semua nya baik dan teruk. Ada mata hati nilaikan lah..... =) Thanks pada yang sudi jadi kawan An. Thanks alots . MMuaaaahhhh :D :D :D , keep in touch. luv u all.

Toneexcel on
BV on
YSLM otw
Perfway otw
FRX otw
Enuff - Making money secara PERSENDIRIAN sudah!

AN Feelings LOVE.
Dunno how to explain when kita ada BFF yang ada bila kita susah senang dan memahami jiwa kita. TQ dear. MmUahhhXxxx....

Abah dan Mak, Along tetap akan tunaikan JANJI along untuk HANTAR abah mak keSANA =)
Allah permudahkan lah urusanku ini. Amin Ya Rabb.

Peace ok?
Sekadar dari hati AN yang satu.





0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design