FOLLOW ME

March 11, 2014

Semangat Yang Hilang : Semangat Updated Sebab Berbaju Baru Rumahku


Assalamualaikum, Salam Sejahtera 

Entry post kali ini banyak nak kongsi, tapi lihatlah sejauh mana dan lama mana jari ini mampu menaip selagi itu akan terpapar huruf dan membina patah patah perkataan. wahhhhhhh skema ko AN? :p 
An akan luahkan dari pandangan mata An. Kalau An silap An mohon maaf. Well, manusia tak sempurna kan?



BERHATI-HATI bila berkongsi. / SHARE 


Selalu An perhatikan di mukabuku, kalau nak popularkan satu-satu berita, raai-ramai klik share,. dalam beberapa minit je akan popular lah post tu. hahah . Ingat tak post tentang satu satu kematian, tak kiralah orang tu artis ke pemimpin ke.. asal dimasukkan ke wad je ada je post mengatakan orang tu sakit tenat dan koma.fikirlah sikit perasaan ahli keluarga dan sahabat handai orang yang diceritakan. Kalau kena atas batang hidung sendiri macam mana? Agak2 penyek tak? hahahha Think! Think! Think! 

BERTANGUNGJAWAB dengan TANGUNGJAWAB

Apekah maknanya ini? huuhu. bila kita diberi tugas, kita kena berikan 300% tumpuan pada kerja kita. Benda kalau melibatkan hanya diri kita shj tidak menjadi masalah yang besar. Tapi jika melibatkan banyak pihak, kita sebagai orang yang memegang amanah tersebut haruslah / wajiblah bertanggungjawab. Jangan cuci tangan selagi tak selesai. At least tunjukkan usaha anda memng bertanggungjawab.Luka dihati pun akan pulih -  Trust Me ..Memang bukan mudah bila memegang sesuatu yang digelar 
AMANAH - 

PELUANG TERLALU BANYAK - BIJAK MEMILIH. 
ALAH MEMBELI MENANG MEMAKAI.

Allah beri peluang itu ini,mata hati jangan gelap.Fkir.perlukah? bolehkah? mampukah? layakkah aku?
Jangan diberi 10 , semua 10 nak tibai. Last-last diri yang tiada kudrat nak buat. Nak salahkan sape? Salahkan diri sendiri eh? Kadang², ALLAH uji kita dengan pelbagai cara.Diberikan kita kesenangan, diberikan kita kelukaan, diberikan kita kemiskinan, diuji kesihatan dan macam macam ragam manusia dimuka bumi ini... Oleh itu, tepuk dda tanya hati erkkkk.......Think! Think! Think! 

DITEMUKAN DENGAN INSAN YANG BAIK

Alhamdullillah, Thanks pada seorang hamba ALLAH yang membantu. Jika kita baik, niat kita baik, kita akan ditemukan dengan orang yang baik baik. Hanya segelintir sahaja sebaliknya, itupun sekadar ujian kecil untuk kita untuk lebih kuat! Saya tidak mengenal anda . Kita hanya berbual secara MAYA. Jika and percayakan saya, saya hanya mampu ucap Terima Kasih. :) 

BLOGWALKING is BACK >! 

Since my blog da ada Chatroom. Start today AN akan BW blog kawan2 dan folow. 
Do Folow AN balik ek? 
Terima kasih.

SORY GURAU KASAR ----------> Kalau ada heh? hahahahhaha

Keep Praying For MH370 !!!
Oklah, AN da ngantok.....
Till Me Wrote Here Again.

LOVE 



0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design