NUFFNANG

FOLLOW ME

FLASHBACK: Cinta Monyet?

Monday, March 10, 2014 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum..
Apa kita nak story hari ini ye? Ok.. bila An lepak2 dengan BFF An cikpuan Lily, kitorang selalu teringat tentang cinta monyet zaman sekolah. Hahhaa. Gelak besar ok memikirkan peel dan perangai memasing.

Remaja zamab dulu kalau deting paling2 mewah pun kat KFC. Hahah.. nak.gerak g jumpa balak pun naik bas ok. Jumpa kat mana mana. Lokasi pun area sama je nun Metro Kajang. Haha masa tu MK adalah complex yg baru dan besar lagi gah! Ada banyak tiang dekat luar MK. So semua couple2 dok melepak tepi tiang tu. Hahahaha...

An? Aku susah nak dapat lesen keluar melepak ni. Siyes. Kalau abah bagi pun bila arwah BFF.sekolah.aku arwah iela datang umah dan pujuk2 mak An. Baru An lepas nak keluar smpai MK nun. Paling jauh pun pegi jalan jalan sntai smpai ke Port Dickson.. aktiviti lepak mandi manda selepas SPM. Naik bas tuh! Ramai ramai. Hahahaha siyes An rindu zaman sekolah!

Masa skola ada la admire satu abang senior ni. Tapi x penah pun bagitau dia kita admire die. Cuma kalo ada aktiviti koko mmg kita x miss nak pegi sebab aktiviti buat sama sama. Haha tapi bila kita nampak abg tu dgn org lain, aik ko jeles eh An? Hahaa.. zaman zaman An kalau ternampak abang abang moto TZM haha suka giler! Peeewit! ..  zaman sekarang mat Indon yg bawa TZM. Tak peeewit dah! Hahahah.lol. maafkan saya ye :D

Nape namanya cinta monyet eh? Sbb main main kot eh? Ada banyak jenis sebenarnya. Jom.kupas sama sama.

1. Kita suka orang tu, tapi orang tu taktahu pun kita suka dia. Dalam.erti kata lain, kita admire giler kat die! Hahah ok ni kau perasan sorang2 :D nasib lah kalau dia ada awek lain pun sebab ko tak terus terang.. hoi! Malu lah... hahaha

2. Kita suka orang tu, orang tu pun suka kita. Tapi dalam masa sama.kita ada lagi 2-3 balak kat luar. Kalo ko takde balak lain boleh lepak hahhah. So yang satu ni kira spare je lahhh kot! Isk isk tak baik.mainkan perasaan orang ok?

3. Kita suka orang tu dan orang tu pun suka kita. Tiada kecurangan belakang2. Setia. Tapi mungkin jodoh tiada. So dat tak dapat sehidup semati. Ahakz kata ko!

But.. melayan perasaan cinta monyet ni satu yg memedihkan sebenarnya. Infact hanyalah main main sbb kita tahu benda tu takkan jadi dan tak boleh nak jadikan real pun... bila main hati dan perasaan ni,sekali terguris.. maaflah. Hati umpama tisu. Amat amat sensetif. Ucapkanlah sayang, I love u bila anda benar benar maksudkannya. Bukan sekadar menaip di kaca telefon bimbit anda ye! Bila anda rasa sunyi, anda cari seseorang yg buat anda happy tapi lepas tu anda tinggalkann dia.... kemudian anda mahukan relationship itu kembali asal seperti tiada apa apa..hey! Come on... semua orang ada perasaan ok. Its really hurt. Its hurt. Semua orang mengalami perasaan bercinta dan putus cinta. Agreed with me?

So... kepada adik adikku,
Jaga kata kata, jaga sikap , jaga perangai.
Jangan terlalu mudah jatuh cinta. One word ILYS itu adalah racun bagi si pencinta monyet. Must be tuff to face it. :D. Truly and trust me. Don't ever play2 with my heart ok? Amboi.... haha hanya nasihat dan sedikit flashback dari daku yg bukan sesiapa ini...

Please.

Al Fatihah to my arwah BFF
ila _zuRaiela.
yana _yanazura
Tenangla kalian di SANA.

Wassalam
AN- with loved.