NUFFNANG

FOLLOW ME

Sampai satu tahap....

Monday, January 06, 2014 1 Comments A+ a-

Assalamualaikum,

Bukan niat nak lampiaskan amarah. Kita sebagai seorang manusia yang normal ada tahap menyimpan satu satu perkara. Makin disimpan makin terpendam sekali meletop nasib la labu.........
Honestly, hari ini An berterus terang, AN seronok dengan keluarga kaching, tapi AN tak tertanggung penat yang An nak kena hadap hari-hari. Penatnya hanya AN dan ALLAH maha mengetahui. Bila nama AN diseru, bila masa jer AN tak muncul menjawab komen? Ada anda tunggu smpai berhari2 AN jawab? kecuali PM yang memang da terkebawah An memang tak perasan..maaf sangat sangat. 

An ni seorang yang bekerjaya, siang AN kerja , dah tentulah tumpuan AN kena, harus, mesti 100% pada kerja AN. Time rehat pun kadang AN tak sempat makan sebab leka membalas komen dan PM yang bertanyakan soalan yang DAH ADA JAWAPAN. Kalau u all jadi AN apap u all rasa? An ni rela x makan, x lunch sebab nak jawab soalan u all. Tapi  agak sakit hati gak la kalau soalan yang adoii, ko takyah PM AN pun ko da dapat jawapan. Kan da membazir 2-3 minit AN? Kadang tengah makan kat umah ke , kat luar ke telefon tak renggang dari tangan. Sebab apa? Sebab AN nak pastikan orang yang bertanya mendapat jawapan As Soon As Possible. huuuuuuuu......

Setiap hari waktu bekerja,  5 pagi AN da bangun. Sedangkan tido paling awal 1.30 pagi. Ade tu meeting dengan bos sampai lajak ke 2.30 pagi. esok nak keje.. amacam? mata panda lah kan?? ......... tapi AN tak kisah , penat AN berbaloi baloi kalau ahli sendiri alert. Baca tiap post yang penattttttt AN buat graphic bagai bagai. tapi macam tak fungsi pulak.... sape tak sedih?? Keje pejabat 8 pagi 5 petang, tu pun AN bukan balik ontime jam 5, balik keje smpai umah jam 7 malam. gedebak gedebuk masak bagai bagai settle anak. 10 malam keatas baru AN online... Allahuakbar, ALLAH sahaja tahu penatnya AN. Badan AN ni tak tahan dah. kalau lah ada yang lebih berbakat dari AN tolong la handle group. Biar AN duduk belakang tabir je ye. AN tak tahan dah. serius AN da tak tahan.......

Bila AN bising orang menyampah
Bila AN marah kata AN garang
Bila AN diam orang ambil kesempatan
Bila AN ok pijak kepala AN

AN tersepit. ni tanggungjawab AN.
Tapi AN seronok kalau ada bantuan yang sama sama dari ahli.
Jangan nak harap sangat sebelah pihak je.....

Honestly AN pun tak tahu bila time rehat AN.......
Time gosok baju HP dipoket. Bila vibrate tengok
Agaknya time mandi je AN free dri HP. sebab tak bawa masuk HP mandi sama...
Time lain........ AN pun tak pasan bila masa AN takde dengan HP
Bayangkanlah Hidup AN macam mana.......
An nak puaskan hati semua orang, AN bukanlah ahli magik
An tak mampu nak puaskan hati semua orang

Ada lebih baik AN undur diri dari lebih ramai tak suka AN. -

AN-

1 comments:

Write comments
tyneedy
AUTHOR
January 8, 2014 at 1:57 PM delete

sabar AN. you did a great job. betul! depa je tak paham n tak mahu paham. apa2 pun dlm group mmg AN dah tulih dgn jelas terang dan nyata. adat manusia, kita tak boleh nak puaskan hati semua orang. don't give up dear. we need you....

Reply
avatar