NUFFNANG

FOLLOW ME

30 Days Blogging Challenges : Hari keduabelas : 5 Perkara yang AN tidak suka (Huraikan)

Sunday, January 05, 2014 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum!!!!

Hari ni AN nak story tentang 5 perkara yang AN tidak suka. Nak kena huraikan la pulak!!!kihkih Jenuh nak karang, tapi AN jenis taippppppppp sampai kesudah apa yang terbuku dalam hati dan jiwa AN tu yang keluar. Maaf lah kalau tersinggung ye :)

1. AN tak suka manusia plastik.
Depan kita lain, belakang kita lain, depan kita ber'AKAK' bagai, ber'Dear' bagai, belakang kita, OhMakkkkkk Enon!!! ... Banyak AN jumpa . AN sendiri sedang memperbaiki diri AN untuk tidak menjadi plastik sampah. hahaah Orang tak suka plastik sampah kan.. kotor la jijik la whatsoever lah kan ~~ Ingat smpah, ingat la perangai PLASTIK tu janganlah ada dalam diri kita. If kita sendiri tak suka orang bermuka muka dengan kita, kita jangan bermuka muka dengan orang, Jangan nak baik bila rasa nak gunakan orang tu. Patut susah senang sama sama, Bila nak dapat senang, puji melambung nooooo, bila tahu susah, ditipu bla bla, sampai dalam kain orang tu hang bukak .... :) respect people, then others people will respect u. Honestly!!!

2. AN tak suka SnAKe..
Uiiiiiiiiiiii Ni memang AN fobia gila gila. Kalau AN tertengok dekat TV, let say iklan keluar natang ni ke kan, kalo AN tengah pegang HP, mmg HP tu melayang kat TV. hahahaha so far tak penah lagi la, kalo tak TV pecah, AN kena sebakol hahahahha ... Yang pernah , AN pegang bantal, sekali kuar iklan citer Anakonda tak silap, bantal tu AN baling kat TV. huuuuuuuuuu... orang patut bantal tu tutup muka. hahahaha... Penah gak dok scroll scroll newsfeed kat FB guna mobile, sekali ada member share gambo natang tu, HP memang kena campak. hahah Kussssssssssss semangat AN. tolonggggggggg la AN bagi yang membaca blog AN ni,tolong jangan share apa apa ttg SNAKE. AN memang fobia. Masa Husb bawa g Zoo ngan Kidz, AN tertengok natang ni, sampai termimppi2 kauuuuuuu!!!....... hukhuk.. And the next time pergi AN tak masuk dah area natang ni, dok luaaa jer lah, Husb and Kidz nak gelak ke , depa nyer pasai.. den tak kaco hanggggggg hahaah APTB!!!

3. AN tak suka pada LEWAT!!!
Kalau janji ngan AN jam 12, jam 11.30 kalau boleh AN dah ada. Kalau Tournament boling start jam 5.30, jam 5 kalo bole AN da ready. Bukan apa, An jenis taknak terkejar2. Lagi lagi kalau nak main liga ke hape kan... kita da terkejar kejar, pastu nak focus segala.. hmmm memang kelaut larRRr......Tapi dah kalau kita menumpang orang, nak tanak kena hadap la masa beliau, samada cepat ke lambat ke... hadapppp jer jemahhh ;p ..

4. AN tak suka keadaan serabut ToNGkang PoCaH!!
AN jenis pengemas. Biar AN penat camno pon, AN tetap akan pastikan umah AN tak macam tongkang. OOOO ooooooooo please, mata AN ni rasa macam nak tercabott lahkalo tengok sana habuk, sini toys, lantai bla bla, tandas? Oiiiiiiiiii lagi la tak boleh. kena shining2 selalu.. Rumah Ku Syurgaku kan.. harus la bersih, baru jiwa tenang duduk umah.. :)

5. Tak suka dengan buat keje Last minit!!
Kalau Tanya sesiapapun, tentu tak suka. Denan due last minit, coz kita da peruntukan masa kita untuk selesaikan kerja lain. Kalau sesekali terima last minute job takpe.. kalau selalu, ehhhhhhhhh macam saje jeee.. wakkakaa.. OK, tak kira la opis ke, sukan ke, umah ke, soping ke.. last minit mmg AN bantah. Saya bantah Yang Ariff. hahahaha

OKlah. Banyak lagi AN tak suka. Tapi cukuplah. nnti kita share tabf kita suka je yeee... :)

Tak kenal maka tak chinta
Love - AN