NUFFNANG

FOLLOW ME

Tak semua orang lahir hidupnya bertuah senang, dan tak semua orang lahir dalam keadaan susah. Itulah kehidupan.

Wednesday, December 18, 2013 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum,
Entry ini adalah dari hati AN sendiri. Makin disimpan makin pedih pulak. Baik luahkan.. Biarlah rahsia.... kalau dirumah ini, kelak menjadi tatapan dan bacaan anak anak AN kelak. Mama tiada harta berjuta, mama ada blog pink yang bakal mama kongsikan saat suka duka mama... :) ok nak nangis.

Tak semua orang hidupnya bertuah lahir senang lenang. Satu tanda gigitan nyamuk pun takde kan... Kalo yang tak bape senang, gigitan nyamuk ni alah bias tegal biasa dah. lali da... hihi. betulkan an ye :)

Ada orang salu cakap, yelaaa aku susah, kata kata tu kan doa. Kalau da tahu kita susah, ape salahnya kita usaha lebih? Buat keje part time ke... amik upah ke, buat apa apa yang kita suka jadikan punca rezeki tambahan kita. Macam AN, AN suka dunia online. Mula mula AN jalankan kutu online, AN pilih rakan rakan yang rapat dengan AN, yang AN kenal, now mula da berjinak jinak bantu team kaching. ALhamdullillah, tak rugi kita cuba buat apa yang kita suka. Kalau kita pandai baking, buat la cake, cookies etc.. jual pd jiran, kawan-kawan.. kalau pandai jahit, amik tempahan, kalau surirumah, jaga budak.. boleh kan? :)

An sendiri bukan dri keluarga yang senang. Baru kawin pun semua brg dalam rumah ayah AN bagi. hahah peti sejuk ada dalam umah lepas 6 bulan kawin. tu pun ayah AN amik dri kawan die aka bos die yng beli peti es baru. hahah dengan tangan terbuka luas AN terima. :) Masa takde peti sejuk, hari hari beli ikan 2 ekor , 2 ekor... masak. hihii.. yela. beli lebih mana plak AN nak simpan kan? :p TV? TV pun AN da beli yang murah murah punya.. zaman An duduk bujang AN da sedia beli TV, rice cooker... hihih. so pakai je ape ada. Rice cooker bujang tu AN pakai smpai genap 10 tahun An da kawin. Smpai da rosak, baru AN tukar. An bukan jenis asik tukar barang je.. Smpai memang da tak boleh pakai baru AN tukar. Kalau boleh AN tanak berhutang. simpan duit sikit sikit nak beli barang. Katakan nak beli sofa, AN simpan duit... cukup je duit AN beli cash. Bukan sekejap menyimpan oii. lama.......... kadang-kadang da simpan, aishh terpakai. hihihi biasalah kan........hihihi...haha banyak kot barang AN seusia perkahwinan AN masa 10 tahun. Mesin basuh semi. da selamat kebumi dah. hahaha, iron board, iron...tempat sidai sejadah, tempat sidai tuala, kipas, TV kedua AN.. meja computer AN tu pun da 10 tahun. hahah tak percaya? AN percaya........

Ada orang bila dah susah tanak usaha, hnya tahu pk orang taknak bantu, hanya tahu mengeluh. Apa yang dapat erk. Kalau bertindak, keje jaga, buat keje lebih masa, orang tengok kita susah dengan usaha kita yang macam macam orang lain sendiri dengan rela hati akan datang bantu. Ni tak....... dah la harap bantuan orang, tapi tak hormat orang.. Menyakitkan mata hati dan otak orang. so howww?? Think la kenapa...... jangan Nampak salah orang je. Salah sendiri pejam mata. AN kalau orang tak hormat mak bapak AN, jangan minta AN nak hormat die. Mak bapak AN takde tukar ganti, orang lain boleh pass baton. An harap Bffs AN juga tiada ganti, biarlah berpisah mati. Susah AN nak jumpa Bffs susah senang sama sama, Kawan yang nak senang je ramai. Kawan time susah cuba carik? Ada la menyorok haha bukan AN nak sangka buruk tapi hakikatnya begitu. :)

:) A bersyukur dengan apa yang AN ada sekarang.
Ingat!! nak rezeki berkat, kongsi kongsi dengan tersayang.
Sedekah jangan dilupa.

Assalam.
AN-love