FOLLOW ME

December 23, 2013

30 Days Blogging Challenges : Hari keenam : Masakan pertama AN belajar

Assalamualaikum !!
Warhhhhhhhh !! Hari ni AN buzy giler dengan projek Money Maker with Team Kachings.. smpai AN lupa blogging challenges. kihkih. OK, 30 days blogging challenges ni tak termasuk hari SABTU dan AHAD ok. Kasi cannnn la AN rest........

Tajuk untuk hari ke 6 adelah Masakan pertama AN belajar.

Ok. Fav An dan Husband is Ketam Masak Lemak.
Hahahah...
Nak masak lemak ni tak la susah, tapi buat new comer cam AN ni aduiiiiiiiiiiii..
Apa yang bermain di kepala otak AN?

1. Camner nak siang malam ketam ni?
2. Goreng dulu ke?
3. Anak sepit ketam ni buang ker?
huahuahuhauah

Tapi.......... berkat AN menggoogle resepi dan teknik tekni siang malam ketam, AN Berjaya !! hahahha Husb puji lagi, siap nak g carefour semula lagi nak g tambah lagi 2 ekoq ketam. hahahah puiiiiiiiii.. mula mula tak yakin kreadibility cik puan wifey eh? yee saya tahu umur saya masa tu sweet 20 an. huuuuuuuuuuu

Cara AN senang jer..

Ketam, siang malam, buang insang... sepit beso leraikan, buang kulit keras, sepit kecik gunting hujungnya... kasi senang nak sedotttt hahah amboihhhh :p, then serai 2 batang, kasi titik satu kaliiiiii are are areeeeee wakakaka, macam AN lau masak lemak AN suka letak daun kunyit, kai aromaaa gitu, santan segera lah, tak kuasa la haku nak g perah noks... pakai santan kotak lagi sedap dari santan yang kena bancuh tu... :p, bawang merah tumbuk, tumis, cili api skett dua tiga ketui... kihkih... tu je la kot bahan... simple dimple janji mabeles. kau hado??

Seken An belajar masak Sardin versi lemak, ni pun laki haku ajo. hahahhaha Tap iAN kukrang minat, sebab AN suka sardine original maaaaaaa :p

Thanks. An akan terus belajar untuk jadi chef yang terbaikkkkkkkkkkkkkk :p

Okla AN peningggggggg
tata
zassssssssss
AN-LOVE

0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design