FOLLOW ME

December 30, 2013

30 Days Blogging Challenge - Hari kesebelas : An dan Best FF ?

Assalamualaikum.

Hari ini hari ke-11 AN nak story tentang Best Fren Forever .
Perluke ada Bffs nie? Pada AN yes JIKA kawan kamu tu kawan yang boleh susah senang sama sama kamu. Yang akan ada bila bila masa kamu perlukan, like petik jari sekejap ade. haaaaaaaaa itu istilah Bffs pada AN lah.

AN ada 3 Bff yang AN doakan akan terus susah senang dengan AN. InshaALLAH Amin Ya Rabbal Alamin. (D, K da L)

AN memang perlukan Bffs AN bila AN stress dan ada masalah, AN akan share , dan mereka berikan pendapat. Bagaimana AN perlukan mereka time AN nak, begitu juga AN readykan diri AN anytime when they need me. :)
We share about hobby, about life, about money, about business, about anything yang rasa rasa AN boleh kongsi ...  Kadang2, orang yang dekat ngan kita pun belum tentu boleh menjadi sahabat susah senang kita.  1 persoalan yang pernah kawan AN persoalkan, mudah ke nak cari sahabat??
Pada AN sahabat tak perlu dicari. Ia datang sendiri. Bagaimana anda melayan rakan rakan anda, begitulah anda akan dilayan. Trust that word. Sikap kita, Tanya hati kita, Tanya diri kita, adakah kita benar benar telah menjadi kawan yang baik buat rakan rakan kita, ingat!!! kita tidak boleh puaskan hati orang, dan kita juga tidak boleh pura pura, kita juga tidak boleh sewenang2nya nak menyakiti  dan menyindir rakan kita even dalam gurauan. Ingat!! jika kita tidak suka disindir kita jangan sindir orang. What u give u get back. :) roda itu bulat. kan?? Ingat resam alam.. Mudahnya, kita hanya perlu menjadi diri kita sendiri, itu senang, namun. dalam pershabatan yang benar benar ikhlas, jadilah diri anda yang sebetulnya TANPA mencederakan emosi rakan anda :) peace yaw

Soalan soalan yang pernah orang tanyakan pd AN ;-

1. Ape perlunya Bffs?
An da jawab diatas.

2. Penting ke?
Ye penting. Coz dia ibarat bahu yang dipinjamkan.

3. Apa beza Bffs laki atau popuan?
Banyak bezanya. For me, tiap tiap kawan AN ada istimewanya masing2. Ye manusia itu ada khilafnya, namun belajar dari pengalaman. Itu AN suka kawan kawan AN ni. Loveeee uuuuuuu muah!!

Bila kita sayang sahabat kita, kita akan rasa kehilangan dia. Serius. Dia takde, takde la kita gelak ketawa, kawan ketawa banyakkk dan senang nak cari, kawan menangis? susah nak jumpa. Kau nangis la goleng goleng pun... ada yang mellihat saja nnti..................... An jenis mudah berkawan, mudah percaya orang , mudah juga terkena dengan orang, so AN kena set dalam kepala An ni, tak semua orang tu kawan dengan kita sebab suka dengan kita, maybe ambik kesempatan. AN tahu Bffs pilihan hati AN tidak mengambil kesempatan atas diri AN ni, kerana kami satu hati satu jiwa satu kepalaaaaaaaaa.. hahaha AN rindu nak hang out ngan u guys... really miss that time..

Kawan..........
K- Kalau
A- Aku
W- Wat
A- Apa
N- Natijahnya,

Dalam kan maksudnya??
hihi..
AN senang,
AN tak kacau kau, kau jangan kacau AN
Kalau kau boleh buat AN suka kawan ngan kau, 1000 kali AN boleh buat kau suka kawan ngan AN. Percayalah. Dalam persahabatan , An cuma perlukan kejujuran dari kamu wahia Bffs.

AN sayang anda. U know who u are.
Love- An

0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design