NUFFNANG

FOLLOW ME

Corat Coret SUKUM 2013 - UKM

Saturday, November 09, 2013 1 Comments A+ a-

Alhamdullillah tamat dah musim sukan SUKUM  2013 tuan rumah UKM. Vanue di Endah Parade. hihi.. Persediaan daku tahun ni dengan join USIM Single Challenge. Kat situ aku no 2 keseluruhan lelaki dan perempuan dan juara keseluruhan wanita. Walopun Juara wanita tapi avg tak tinggi pun. hihih.. Lepas tu masuk liga Pro X. Kat situ memang belajar kuatkan mental. Lawan semua sekali with hcp 0 from start. aiyoo.. tapi main liga premier la..Every week kena maintain score, kena jaga standing every week. :) hiihi So start dri situ rasanya permainan aku ada banyak peningkatan. Alhamdullillah. MENTAL mau jaga ,
 
Persediaan untuk SUKUM kali ini masih belom cukup untuk aku nampaknya, kena more work hard and keep on training. Apapun, tahun ini ada peningkatan. hehehehhee *suka sangat^*
Yang bestnya masa SUKUM ini dapat jumpa geng geng boling yang setahun lepas tak jumpa. heheh best sangat. :) Dulu aku bukanlah sesiapa, dok tangga 20 lebih jer, ada la sekali top 10 di ganu, top 20 di Unimap dan Sarawak. hahahaha.
 
Tahun ini :
Single : Top 23
Double : 19
Team : 12
All event after game doubles : top 18 ( kena catch~up another 51 pins to go top 10)
 
Alhamdullillah dapat capai target. But aku sedikit kesal dengan penyampaian game yang tetap nak keluar no puaka. 12+ haishhhhh
And Master kekal no 10. After 4 game pertama da no 4, only 6 pins left dengan no. 1. Tapi entah nape 3 game kelaut cina selatan....... haishhh...... So kita turun balik ke no 10. Apepun aku sedikit suka dengan pencapaian tahun ini. Ketua kontigen pun asik turun bagi support tak putus putus. Naik semangat sket- Alhamdulllillah.
Thanks to My BFF bowlers. ( U know who u are. the 2 Bffs)  Tanpa anda saya takkan improved. Thanks atas nasihat kalian baik positif atau negetif. Thanks pd yang wish good luck thru sms, whatapps, weechat, BBM, haaaa perasan retis ko kan jemahh? :p
 
Jom kita postmoterm game saya yang mcm YOYO.
 
 
 
This one womens ALL EVENT. Maksudnya ? Yang main all game, Single, Double dan Team.
Result ini belum final. All event selepas game double wanita. Lihat tu aku no 18. heheh 51 pins untuk naik ke no 10. yehaaaaaaaaaaaa
 
 
Tadaaaa... Result womens all event after all games da keluar . Yeay ! Berjaya masuk top 10 !! Dup dap jugaklah sebab aku ada 2 game yang kelaut .. haishhh... geram ngan diri sendiri. Kenapa nak keluar juga no puaka tu eh. Tak focus laaaa tueeeeeee.. menyampah !!! :p
 
 
Result master. KALAULAH takde no puaka 118, 137  dan 125 tu kat mana la agaknya nama aku eh? Takpe takde rezeki tahun ni. Insya'ALLAH kita moved forward next vanue UTM here we come ! Insya'ALLAH.
 
 
Ini result double. Pun sama, mesti ada yang kelaut.. adoiii. AJULA wake uppppppppp
No more after This !!
 
 
Ini result SINGLE. hehehe..Kick start la konon. !
hahahah
 
 
Women's team lagi cam hape je.. 2 game first blok melatop latop.
masok game ke tiga kelaut kelaut. Sama gak masuk second blok. 2 game first mantap, masuk 3 game ke sungai. hahahah Ajulaaa plssss focus !!!!
 
 
 
The LANE. =) Love it.
 
 
Baju biru tu aku, sebelah tu azni from UTM, then Seha Lala staf megalanes and my lovely younger sista. Masa ni happy sebab dapat news layak masuk MASTER :p
 
 
WELL , kami tak de kerja, hahahahhaha
Layan je lah. Masa dapat tahu je masuk master, mak ai berpelok sakan dengan si azni. hahahahha
Do we care?
 

Tadaa..................Me and acik with My BFF no 2. kiki Kaka Desperado !
Hebat kawan aku neh. hihii. Lama x jumpa. Rindu zaman zaman meLIGAkan diri dulu erk.. :p
BFF no 1 siapa erk? kiki biarlah...........supriseeeeee :p Tahniah Kaka, u such a great bowler. Congrats and Welll Done. ahahha plan TK 123 tak jadi, ahahah RM 4 da terima dan keluar balik. APTB. haishh.......... :p

Aku rindukan Minggu SUKUM..............................................................
Thanks pada yang memuji, Thanks juga pada yang mengeji,
Takde hal lah... Yang baik simpan, yang sedih luah, yang pedih lupakan. KEEP it UP, Bangkit.

OOO Lupa lah.. BFFs pesan,
1. Fokus
2. Rilex
3. Bertenang
4. Tarik Nafas
5. No DROP ball. hahah ---> masalah utama.

Thanks Bffs, love u !
Anyway, CONGRATS to my adik. hehe Proud with U. :p Makyong rest naaa :p
Big Thanks to family coz tolong jaga my kids hehehe. And to my Brother . Thanks naaaa. Whatapps yang amat bermakna. Go Spinner Go !

Total game yang dimainkan sepanjang MUSIM menjelang SUKUM :
Training : 12 game
Game : 18 game
Master : 10

Total up : 40! uwaaaaaaaaa.. hahahahha Rilex ah, baru namanya bowler sejati. kihkih

# Bowling dihatiku #

1 comments:

Write comments
ain.ya.nun.
AUTHOR
November 11, 2013 at 8:55 AM delete

Eh eh yg no. 1 tu adik you kan?

Reply
avatar