NUFFNANG

FOLLOW ME

Ayiez! Happy Birthday Love !!

Thursday, November 14, 2013 0 Comments A+ a-



15 November 2010 (Isnin)
5.50 : Rasa pelik di perut, Macam something.
6.30 : Kejut Mr Papa konon nak pergi kerja lah mcm biasa. Tapi cannot go sebab rasa sesuatu.
7.00 : Siap nak ke Hospital Putrajaya, siap boleh Online kejap bagitau kawan mukabuku doakan saya
7.15 : Atas higway, encik suami kelam kabut nak bawa laju², AN cakap rilex papa, tak sakit pun.
7.25 : Sampai Hospital, Encik suami cari parking x do. So solution is, mama turun dulu ye.. kat Emergency
          (kendong sendiri beg baju ibu dan anak )
7.35 : G kaunter daftar

           Nurse : ye puan, ada apa?
           Saya : Nak daftar bersalin
           Nurse : Tengok AN atas bawah, kau daftar sendiri? ( dalam hati agaknya) Ok puan.
           Saya : ye, Saya dah 39 minggu ni. Dah due. Ada tanda dah
           Nurse : Ok puan salin baju , cek tekanan darah semua ye

 8.30 : Masuk bilik kecemasan nak cek 'jalan'  untuk baby - haishhh, macam-macam, * ngeri lah nak share
 9.30 : Duk cek jalan je dah bape puluh kali, AN rilex jer sebab tak sakit pun. huhuh
 10.40 : Doc letakkan alat untuk pantau jantung baby. Lepas tu kelam kelibut bila line degupan jantung tu
             tak cantik, turun naik.
 11.15 : Masuk labour room
 11.30 : Doc get ready, tapi nurse dok borak-borak cam kat pasar. , AN da start sakit-sakit
 11.55 : AN da beritahu NURSE, masanya da smpai ni, nurse kata rilex dulu.. haaaaaaaaaaa
            rilex sangat kan, amik ko, anak AN keluar Nurse tak standby, abis baju Doc. Soryyyyyyy :p
            Dalam 11.45 lahirlah Ayiz.. Alhamdullillah tiada masalah dan dipermudahkan.........

Syukur Alhamdullillah.

Dear ayiz,
Waktu kamu dikatakan yes dalam Rahim mama, mamalah orang paling gembira siap lompat lagi bila lihat pregnancy test positif. hahah siap lupa awak tu preggy. Yelah, abang kamu 7 tahun, Mungkinkah abang kamu sahaja anak mama dan papa? Sekali ALLAH takdirkan kamu muncul di rumah baru kita, rumah yang papa beli, Takdirnya juga dengan adanya kamu rezeki mama papa bertambah, naik pangkat satu, papa ada rezeki lebih tukar kereta, :) Besar sikit lah dari MYvii.. Rezeki kan , Rezeki anak namanya tu . Alhamdullillah Syukur Nikmat. Kalau nak diceritakan pengalama membesarkan kamu, 100% kamu lain dari abang. hihi, Lain anak lain perangai, tak elok beza-bezakan. hihi.

Alhamdullillah kamu dan abang kamu sebagai amanah dari ALLAH untuk mama dan papa. Semoga anak anak mama menjadi insan yang terbaik dikalangan semua hamba Allah didunia ni. dan menjadi hamba yang TERBAIK buat penciptaNYA.

Surprise celebration for us with grandpa, grandma, and big familys soon.
Wrote with LOVE

mama