NUFFNANG

FOLLOW ME

Al-Kisahnya baru nak bermula di Bulan Julai ...

Friday, July 12, 2013 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum,
Lamanya tinggalkan rumah kesayangan. Sejak bergiat aktif sebagai admin dalam 1 komuniti, memegang tangungjawab yang besar, rumah ini daku abaikan. Herm... Bila aku sedih.. akhirnya aku kembali kesini meluah rasa... Rumah ini tidak akan tinggalkan aku, ketika aku senang ketika aku susah. Aku akan terus tinggalkannya bila aku lupa password nak login. =)
ok, tak kelakar pun.

Bercerita tentang berkongsi, banyak nak cerita, maka disini bermula lah episode kita kenal dia dari sikapnya yang sebenar... hmm.. Banyak mengeluh jer kan? Ye.. penat, sangat penat. Penat jika dihargai kita tak akan rasa penatnya. Bila tak dihargai tu rasa penat macam berlari naik Everest !
Berkongsi satu peluang dengan rakan-rakan adalah sangat bagus. Bukan apa, selain membuka peluang baru, ianya turut mendatangkan pahala untuk diri kita sendiri, Tetapi.. ingat ye. nak melayan kerenah manusia ni sangat mencabar. Kena g kursus la gamaknye. huhuuhu... sedih bila kenangkan. Niat kita disalah ertikan. Ada yang mempertikai ganjaran yang kami terima, ada yang memberi komen kami ni kerja tak setaraf ganjaran, ada yang berkata kami kena terima saje ape komen dan pandangan orang lain sebab kami dibayar. eh? Macam tu? Ok. untuk info, sejak 7 julai dah tiada apa-apa yang kami terima, kami sama seperti anda. Terima pulangan juga sama seperti anda. Apa bezanya kami dengan anda?

> Kami buat kerja kami, hantar list kepada bos, terima dan hantar byrn anda.
> Kami update info terkini
> Kami gunakan caj SMS kami membalas SMS anda
> Kami luangkan masa nak menjawab PM, Whatapps , Emel anda.

Manusia? Kadang bukan dia tahu nak menjaga privacy kami. Malam-malam masih PM, masih whatapps, masih sms ada juga yang call. Kalau tak layan ,kata kami admin tak buat kerja. Oh ! serius tak adil tohmahan tu buat kami. Yang kena marah, kena perli, kena itu kena ini adalah kami, bukan anda. So, mohon sama-sama bantu. Kalau kami ni terus sangat pada penilaian anda, sejak komisyen kami tiada, kami boleh tinggalkan anda begitu saja. What for nak bekerja lagi? Ini menunjukkan kami bekerja kerana kami sayang anda, kami sayang orang yang kami uruskan, kami terima tangggungjawab,, kami pegang tanggungjawab, kami galas tanggungjawab. Masih teruk lagi kami ini ye?  Kalau ye, Maafkan kami. Selayaknya anda diuruskan oleh orang lain. Moga-moga anda mendapat layanan first kelak hendaknya.

Bulan puasa bulan yang sungguh menguji kesabaran.
Jangan ingat kita telah kenal hati budi seseorang setelah mengenalinya. Dan jangan fikir anda mudah nak menjatuhkan hukum pada orang lain. Kita belajar hormat menghormati. Bagaimana anda ingin dihormati, begitulah jua anda perlu hormat pada orang lain. Kalau nak story banyakk sangat, But enough is enough kot. kerana $$ macam-macam boleh jadi.
Bagaimanapun masih ramai yang support kami ! Insya'Allah akan terus kuat demi yang berada dalam keadaan sama sama susah sama sama senang. Bukan nak yang senang masa senang, masa susah pi lari tang mana tak tau, Siap mencari salah. Tu bukan genk yang baik. Kalau ada pun mungkin 1 dalam seribu? Wallahualam......

Nak bangkit, taknak terduduk.
Kepada yang ada bercerita dibelakang tabir, di group telepong ke, di inbox ke, sms ker takpe, aku maafkan kalian. Dan mungkin takan share lagi apa-apa bagi kebaikan bersama, persahabatan pun kekal, tiada perbalahan. Pandai-pandai la carik peluang dan ruang...

Ok Time tu settle my LISTT...... kat opis buat LIstttttt kat umah buat Listttttt
Ikut hti merajuk, tak rela dipujuk.
Wait n see....

Masih tak lambat nak ucap Selamat berpuasa !

Assalamualaikum