FOLLOW ME

April 19, 2013

Hello ! Selamat Pagi ! -- Kau dah kenapa?

Salam !
Bila balik dari KURSUS , kita kena praktikkan mana yang elok untuk kerja kita yang lagi makan 30 tahun nie kan. ha ha ha

Ok. Kesimpulan yang daku boleh simpulkan disini tentang kursus keseronokkan bekerja oleh SAC Consultancy.

> Hargailah kerja yang kita ada sekarang ni, bersyukurlah, jika itu tak kena, ini tak kena, berhentilah sebab beribu-ribu orang lagi di luar sana yang kepingin dengan kerja yang kita ada ni. ---------> FAHAM ?

> Selagi ada nyawa, pelbagai rasa dalam kehidupan akan terbit, sebab kita manusia, bukannya mayat. So, hargai apa yang kita ada sekarang, hargai rakan-rakan kita. -------> BENAR FAKTA ini.

> Bila kita mesra, kita akan rasa seronok untuk datang bekerja. ---------> Eh ! Betullah ! Daku dah penah alami situasi bila orang suka dan bila orang tak suka ni. =) Alhamdullillah daku masih disini. Trust Yourself ! Trust Your Heart ! Trust Your Friend ! Easy.

Tahu?
Lagu yang selalu bermain di bibir satu masa dahulu adalah lagu yang dicipta apabila ditimpa kesusahan dan kesulitan, lantas meminta pada ALLAH. inilah hasilnya. 

Bila Diri Disayangi - U.Ks

Terdengar bisikan mesra
Kalimah keramat bermentera
Bermulanya siang berakhir malamku
Tak akanku jemu menyebut namamu

Tiada batasan waktu
Tiada tempatmu tertentu
Di gunung di lembah di darat di air
Siapapun hamba keikhlasan doa
Keagungan kasih merubah takdir

Bila kusedari diri disayangi
Langkah kaki ini semakin berani
Bila terkeliru ku ucap namamu
Terasa diriku kembali dipandu

Engkau yang pertama tiada akhirnya
Aku dalam kegelapan engkaulah cahaya
Izinkan lah aku menumpang disini
Di bawah naungan kasih dan sayangmu
Ku berserah diri

Tiada batasan waktu
Tiada tempatmu tertentu
Di gunung di lembah di darat di air
Siapapun hamba keikhlasan doa
Keagungan kasih merubah takdir

Corus

Bila kusedari diri disayangi
Langkah kaki ini semakin berani
Bila terkeliru ku ucap namamu
Terasa diriku kembali dipandu

Engkau yang pertama tiada akhirnya
Aku dalam kegelapan engkaulah cahaya
Izinkan lah aku menumpang disini
Di bawah naungan kasih dan sayangmu
Ku berserah diri

Tiada batasan waktu
Tiada tempatmu tertentu
Di gunung di lembah di darat di air
Siapapun hamba keikhlasan doa
Keagungan kasih merubah takdir
keikhlasan doa
Keagungan kasih
merubah takdir

Puitis bukan?

FAKTA : Senyum tidak bermakna jika tidak nampak GIGI. Bunyi kelakar, tapi FAKTA kot. Bila nampak GIGI tu, nampakla JUJURnya senyum. ha ha ha ..

OK ! Banyak lak rumusan eh?
Aku nak cerita yang start pagi ini, aku angkat panggilan telefon dan say " Hello, Selamat pagi " ha ha .. dah ada soalan - " eee zura ! Bagusnya. ha ha ha. ( Tu yang positif la ) Yang negetif pun ade... ade ye !! " Eh mek, kau dah kenapa? ha ha ah semangat giler kerja? "

Oh okay, aku aka teruskan even ada negetip @ positif. hehehehe
Best weh jika sudah PRAKTIKKAN. Rasa diri tu macam DIAMOND.
har har har.

Oh ! Hari ni Besday Abah, kang petang sket baru aku wat entry ya. Nak wat koje sat !

 


0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design