FOLLOW ME

March 19, 2013

Sape yang taknak jadi full time house wife ?

Salam,

Eeee....mood nak wat keje makin menyelam lah ! Ingatkan nak buang jejauh peel negetip ni. Baru nak memantapkan tugas, da tersentap. Acaner? =p kahkahkah. Tersentap la sangat kan. Aku tak suka di'push' - 'push' untuk dapatkan sesuatu. Tak suka ditanya patbelas kali. Tak suka bila orang cakap tak pandang mata aku. Mata aku ada setan ker? hoh! hmmm.... Oklah. Melalut dah dari tajuk entry. heheheh..

Oleh kerana mood malas nak pi keje, duk uma rasa syurga sangat ! Kemas rumah, buat sarapan family, celik mata nampak anak, nak tido layan anak. Makan pagi, tgh, minum ptg, makan malam semua ngan keluarga. heaven gile kot? Takde kot-kot dah eh ! Memang best. Sesekali terlintas... kan best kalau aku ni surirumah sepenuh masa? Tapi banyak benda nak kena korbankan.

Imbas kembali zaman aku dan adik-adik masih kecil, masih sekolah.
Mak aku memang surirumah. Even gaji abah aku ciput jer, tapi takde la kami sampai tak makan. Cukup-cukup makan, nak panggil Bai Roti hari-hari memang tak dapat la der,..... Naik hanger kat bontot kang. hahahahhaa ops.*

Bila perhatikan, bila abah dapat bonus je baru boleh jalan-jalan, masa dulu g mana je, balik-balik g zoo negara melawat sedara.. hahaha. kau hado? =p Nak jalan jalan holiday 3-4 hari memang tak lah kan. G sekolah balik sekolah, main tenteng depan umah, main bola ke, batu seremban ke.. hahahah tak pun main baling selipar, abis ilang selipar mak aku.. hahahahha.... Pastu dah jam 6.00 jer, mak jerit suro masok mandi. Gelabah carik balik selipar g susun leklok. hahahah.. Yang selalu kena buli arwah angah la. hahahah adeh !

Tengok mak, nak g bercuti mandi manda pun susah, apetah lagi nak beli pinggan mangkok yang mak suka, dulu-dulu popular arcopal kot kan? Pun tak dapat. Barang kemas? Lagi la tak..... klu ada pun kejap je la lekat kat tangan mak, minggu depan masuk pajak. Tapi abah memang jenis tebus balik. Tak kite camner pun kena tebus, huhuh,, Abah pun tak ajar kitorang untuk mengantorr ke pajak neh. Nanti jadi 'habit'. Asal takde je hadap pajak. No no no... Alhamdullillah aku tak penah jejak sampai ke pajak gadai. =)

Hmmm....... so ! Kalau bebetul nak jadi surirumah ni banyak dugaan dan pengorbanan yang perlu dilakukan ! Bukan takat penaat aje. Ape-apepun dulukan keperluan keluarga, lagi-lagi anak......... hehehe... hmmm hmmm... sabar je la kan.......

Keje pun dah 13 tahun.
Alhamdullillah untuk hidup ini.
Jom wat keje ..........

0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design