FOLLOW ME

March 7, 2013

Perubahan itu tetap akan berlaku !

Salam,

Penat.
Penat.
Penat.

iskk, tak baik mengeluh kan? Lately ni memang terasa kepenatannya. Macam tak cukup masa kerja 8 jam ! Bergosip? No laaa !! Sesi melepak di opis dah tiada . Lepak pun time lunch! Gila baik skang ni eh? =p

1.3.2013 :
Terima bos baru.
Bila bos baru, da tentulah serba serbinya TAK SAMA. Bos dulu pendekatannya lain. Mesra rakyat gitu. Bos skang tak sure lagi, sebab baru 1 minggu lebih bekerja as a team. Hopefully akan lebih baik. Yelah, bila kita lepaskan yang baik, dah tentu kita mengharapkan yang lebih baik kan?
Insya'Allah. Amin.

Tadi berdiskas : Hmmm........ macam banyak jer job scope untuk aku?Adeh. Aku memang suka kerja banyak dari takde keje. Serius mati kutu. ha ha .. sukati kau orang la nak kata aku poyo. Ade aku kisah.? hahahah.. Pernah sekali hadap 1 hari yang tanpa keje. Serius bosan ! Macam mana orang yang datang keje hari-hari tapi takde keje nak buat? tak bosan ke weh? Takde rasa nak botak ke kepala korang pk apa nak buat?? Oh no! Maybe itu korang, NOT me. huuhhuhuhh.. =p

Kehadapan bos yang baru.
Saya rasa beban keje saye berbakol-bakol.

1. Rujukan - Kelas ( setting, filing, calling.mailing, printing, check availability)
2. Rujukan - ILL ( rekod, failing, mailing, searching, packing, post-ing, wow !)
3. Shedule - Setiap bulan perah pale otak buat shedule staf
4. Setting meeting, tempahan jamuan, jadual meeting, lom minit-minit segala. Klu der 3 meeting dalam 1 hari, minit sume under pale otak gua!
5. Jaga 3 unit.
6. Kaunter lagi
7. Release buku lagi
8. Backup Mpp lagi
9. Bantu Program lagi
10. Pastikan statistik ber-update
11. Shelving lagi
12. Keceriaan lagi
13. Label, Tagging,
14. 5S
15. Belum nak cerita kesibukkan bila handle program

So, now saya rasa saya sangat-sangat penat!
Lambatnya 23 haribulan !
Nak pergi HOLIDAY, release tensen!

** Seronok keje di sini. Mental mau tuff.
Sebab masih ada orang kata Unit Aku Unit Takder Keje.

eh?
Meh rasa dulu, then u Know.

K Bai.

1 comments:

Lily Yussof said...

relax beb..i know u can do it..ingat tak ayat nih..u can do it..chaiyokk..chaiyookk..

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design