NUFFNANG

FOLLOW ME

Gadjet Dapur Yang Baru.

Wednesday, March 13, 2013 1 Comments A+ a-


 Assalam !
Eksaited mak nak kongsi U ols !
Pemanggang "Ajaib" ni murah jer, tapi ai main kutu bulanan, main 10 orang. Masa nak amik turn tu, tak kisah pun turn bila sebab pada ai, alah......mcm kuali biase jekk...  So takde rasa teruje pun. Ha ha ha 
kesian aku. =p

Btahu-tahu, eh, da sampai turn haku ker? Ops, lupa nak beritahu, benda ni dibayo secara kutu rm 20 la kasornyer ! kehekehkek... best gila! Ke u ols da ade? Aku je ketinggalan neh?
Kalau ada well done ! Korang lagi maju dari aku. Klu tade dan masih berfikir-fikir nak beli.. aku syorkan BELI eh? Sangat membantu bagi ibu bekerja yang nak masak simple tapi sedap, nak masak cepat dan sedap dan kurang percik-percik minyak atas dapo ! Very friendly usefull ! Try it! 
My fren said klu beli cash RM130 sahaja. Tu pun boleh panggang peha ayam 8 ketul. besar kan?

Tadaaaaa...
nak share menu yang menjadi testimoni first cooking use it! 

1. Ayam Panggang 
( Ayam perap dengan serai ketuk, nak blend pun boleh ! letak kunyit sket, garam dan perasa sedap, tambah dengan sos perapan ayam. )

Panggang ayam 10 min sisi, then balik-balikkan.. memang mabeles dimakan dengan sos nandos ! Wallahh !!

2. Steak daging bersos blackpepper.
(Memandangkan encik suami tak suka jika daging diperap dengan kunyit, so kita perap dengan blackpepper souce ..perap selama 10 min. )

Panggang steak 5 min sisi dan balik-balikkan. Pastu boleh masukkan terus bawang hiris, cili hiris then tuangggg sos blackpepper ... yummy...

Aku sajeskan mak mak yang sibuk penat keje, yagng surirumah yang da buntu tatau nak masak ape.. boleh beli alat ni dan automatik u all akan jadi kretif! try it!!

hehehhehe
** mode nak masak selalu. lalallalala