FOLLOW ME

February 25, 2013

Peel aka Perangai

Salam.
Ada masa sikit nak story tentang peel is adik ni ha. Makin besar, makin banyakkkk la pulak peel yang boleh buat kita as mak mak ni kurang sabo. Haha.. !!

1. Kalau dapat tablet, jangan harap dapat nak main sama - sama.
# puas da ajar berkongsi, haremmm nak ikot. Haha.. Naik hangen lagi mak die ado. Takpe, akan diteruskan usaha mengajar dia berkongsi! Chaiyokkk mama jula.

2. Kalau tengah main tablet, game moto kegemaran dia tu, then kalah, hAaaaaa kau dengarla radio dia bunyi. Adeh! Memang benar, sikap anak no 1 lain, no 2 lain. Abang sangat2 sabar, adik pulak sebaliknya! Saboooo jela haku. Haha!

3. Kalau mengantok macam mana pun, tangan memang x nak lepas tab dan botol susu. Bia dia main game sampai tido berdiri! Adoiyaiiiii =p

#now ayiz da pandai ....

= kira 1 - 10
= nyanyi abcdef eeeeeee balik. Haha!
= bina ayat

Antara yg popular ,

Abang,.jom ya (jomla)
Nak top (sup)
Nak ayo (sayo)
Nak kee tosss (nak keep toys) kemahen omputih ko kan? =p
Bai aban, c tu... (Bai abang, see u )
Mama, nak alet (mama, nak tablet)

Kalu kita tanya,
Ayiz ada home work? (Ada, angguk kepala laju2)
Ayiz ada berapa homework? (Tatuuuuuu )
Nama sapa?
"Awak" .. (Awak tu salah la syg) "lalah ea?" (Haaa salah syg, nama sape?) "Layissssss" hahahah soooo sweeet !

Cepat naaaa adik besar kan?

#pix kat atas tu  ^^^  adalah situasi sebenar ayiz tido mata tak menahan ngantoks, mama tengah masak, dia ngamok2 tetiba senyap! Upanya da bantai tido.. Adeh!

Sukati la nakkkk oi.

Yang benar,
Mama ayis apis

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design