FOLLOW ME

February 2, 2013

02022013 ~ awesome and FLASBACK

Alhamdullillah !~
What a good day ! * Enjoy giler date ni!
Jom Flashback sikit.

(^_~!)

02.02.1982 - 02.02.2013 = 31 tahun.
31 tahun dipinjamkan hidup oleh Penciptaku di mukabumi ini. Alhamdullillah.

Sepanjang 31 tahun.

Kenangan manis adalah bersama keluarga sendiri. Membantu mak dan abah berniaga di bazar Ramadhan. Dok jerit-jerit kat pengunjung, meh sini, meh sini kak, abang.. nasi lemak sotong, nasi lemak ayam, nasi lemak telor daun pisang lagi. ha ha ! Abah senyum jer tengok gelagat anak dier. Masa tu, aku dan arwah la paling havoc. Si Sara masih kecik lagi. Kecik lah sangat kan? =p

Kenangan yang buat aku tersenyum sorang-sorang,. Dok berebut game tv dengan arwah angah. Sampai tercabot-cabot joystik punya wayar. Sampai rosak ! Last-last tak bley main. ha ha ha .. Abah kata, tula... berebut lagi kan? Da rosak, sudah.. abah tak der duit nak ganti baru. Awak dua orang nak, tolong abah niaga, nanti abah kasi upah. Upah tu simpan, dah cukup baru beli game tv. ha ha ha .. amek kaw =p

Kenangan Rasa Fuh Selamat Masa tue.. Masa aku form 3 , selalu balik sekolah jalan kaki. Dari Sekolah Menengah Jalan 2 Bandar Baru Bangi ke Taman Sri Melor Kajang. Kau Hadoo? Dulu SELAMAT jer jalan tetengahari bute, atau petang bute balik sensorang dengan uniform sekolah. Rilex jer jalan. Takde gangguan pun. Kena suwiiit suwiiit tu biase ! Ahaks =p  Masa tu abang- abang TZM nampak macho Giler lah =p hahaa. Now? TZM mak Indo yang pakai, sila jangan ngorat =p kih kih kih. Kalau sekarang jalan kaki sensorang ? Adoiiiiiiiii, rasa tak selamat sangat lah ! Even tempat tu terang. Hmm.. Ada peluang dan ruang abislaaaaa .....huhuhu. Alhamdullillah dulu rasa selamat sangatttt. Syukurrr.  Kenapa balik jalan kaki?> Yela.. abah keje... kadang-kadang aku de Koko, balik lewat jam 3 takkan abah nak tunggu kot? Tapi yang bestnya, balik lambat camner pong, mak tetap tunggu kat buai depan umah.. Bila tanya mak, mak masak ape?

Sambal goreng ikan bilis.. === uhhhhhhhh yummy
Sayur lemak putih taugeh dan tauhu === lagik sekali yumeh
Ikan masih ===== cecepat mandi dan makan !

Burp! Kenyang . Alhamdullillah. * Sayang mak.

Rumah Flat Tingkat 4 + mak niage + Jiran busuk!
Ha ha ha .. kau hado?mengalami semua ni? Aku rasa lau duduk flat tinggi tu ada. Tu biasalah kan? Klu tolong niaga pun biase.. hehehe tapi yang jiran busuk tu kau ade? ha ha ha. ni anak story.Aku tatau la, setiap kali dia bukak pintu aku rasa nak muntah. Rumah dia bau sangat berkepam. Bau Bantal busuk ker? Bau macam buah - buahkan busuk pun ade, bau cam baju baju tak kering pun ada. bau sampah pun ada. Ha ha ha.. Sila lah korang satukan ! Really nak throw up. O_o,. Setiap kali dia buka pintu, aku tutup pintu.. Eee.... teruknya aku ke teruknya jiran aku. ? Ye betul.. hidup bejiran kena jaga hubungan, dan jiran pun kena la jaga kebersihan. Ni aku rasa cam duduk sebelah umah sampah. oOooo Sorry =p

Kilang Sony dan Hitachi. What a good experience !
Keje sony 8 bulan. Abis Spm.Masyuk gaji sampai 2k bagi mak. Buat modal niage. Keje aku 12 jam. keje pergi 6.15 pagi, balik 6.15 petang. Atau masuk 6.15 petang, balik 6.15 pagi. Pegi keje gelap, balik keje pun gelap. Sampai lupa hari ape g keje .. heheh.. Keje berdiri 11 jam lepas tolak 1 jam. 30 minit untuk rehat panjang, 15 min break pendek 2 kali. Bila dapat keje gov, duk depan pc, buat keje flexible sangat BERSYUKUR ok? Sebab kita dah pernah mengalami kerja yang sukar, yang payah, yang penat yang kena sengkang mata. Kadang-kadang, manusia ni kena mula dari bawah, kena alami kesusahan, baru nak hargai apa yang dia ada now... * touching pulak *
Aku berhenti keje sony sbb aku benci dengan supervisor kerek. ha ha ha .. bye bye ! Belagak plak kau dengan kete iswara ko kan? chOiii =p, tahula kau antara lelaki idaman gadis sony. warghhhhh warghhh !! kekekekeke.. * supervisor aku pun dulu pakai TZM sekali sekala * lalalalal =p Lepas benti Sony, g apply Hitachi dengan arwah Yana dan arwah Ila. Dapat! tapi aku keje 7 hari jek. hahahahhaa.. aku bosan persekitaran dia yang tah pape. * bored giler *

Yang aku sayang da Pergi padaNYA.
Sedekahkan Al-Fatihah pada Insan yang aku sayang.
Arwah Ila. = My Best Fren Forever yang meninggal dunia dalam kemalangan langgar lari di Sedang. Aku Bff dengan Ila sejak form 3. Sampai makan tido aku kat umah die, dia pun makan tido kat umah aku. ha ha ha .. Miss U babe. Ingat nama ni? " ZuraiEla. " ?? Aku rindu nak tengok sign ko. belit-belit. =p Semoga kau tenang di sana kawan. Ur frenship segar dalam kepala otak aku. Kau jugaklah fashion designer aku. Sayangko. Amin.
Arwah Yana = My Best Fren Fover yang meninggal sebab sakit. Sakit apa yang pasti aku tak tahu. Ramai yang kata buatan orang. Entahla.. Jika benar, aku harap dia dapat balasannya nanti. Aku BFF dengan Yana sejak darjah 6 lagi. Masa tu sama Lynn, Jue.. hmm.... rindu * Inagt tak Yana? Aku teman ko beli HP kekeke.. kita baru dapat gaji keje seminggu kat Hitachi? hahaha. naik komuter, makan KFC. makanan orang ado ado masa dulu ! hmm..... - ZurYana - Semoga tenang disana Yana. Aku mendoakan kesejahteraan ko. Amin.
Arwah Angah. -Panjang nak cerita. Nanti lah..... Takde Mood. Nanti aku sedih.

TO BE CONTINUE....



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design