NUFFNANG

FOLLOW ME

Read ! .. Semangat yang hilang

Thursday, January 17, 2013 0 Comments A+ a-

Down? Rasa tidak dihargai? Malu?
Ya.
Memang itu yang sedang dirasai.

=)

Kita ni orang bawahan aje. So.. FOLLOW lah leader ! Jangan nak membantah!

=)

Senyum lagi.

Kisahnya, masok meeting. Biasalah, bukan senang nak jumpa dengan bos yang besar. * Bos ai memang besar tau. =) Gurau je. Jangan nak serius sangat lah. Jangan nak buat cerita gosip-gosip dan fitnah pulak. Disini ai cuma luahkan sedikit keterkilanan ai * hamboih! ada ke perkataan keterkilanan tu?

kih kih kih.

Masuk meeting, ada perkara yang di bawa berbincang, nakkan pandangan orang yang berkuasa, nak sangat cantikkan tempat kerja, nak sangat buat tempat orang datang tuntut ilmu berseri-seri, penuh warna warni, banyak info, bukanlah semata-mata dinding kosong yang berwarna.. Kerana apa? Kerana perkara-perkara tersebut boleh mendatangkan MOOD menarik bagi yang ada didalam.......

Bila suarakan tentang nak buat half tinted bilik koleksi khas yang full cermin. Cuma nak minta buat half je, nak buat lah cecorak bunga ke, pemandangan ke? Nak letak gambar peraturan library yang bergambar ke.. ape ape je lah ! Asalkan nampak MENARIK.

Tapi....
Itulah. Siapalah kita...

Cadangan tidak digunapakai itu takpe. Kita sebagai orang yang memberi cadangan tidaklah merasa ' dimalukan ' . Ini, bila ditolak mentah-mentah, dengan  kuasa veto lagi.. Haihhh......... serius rasa sangat sangat sangat down. Rasa muka ni jatuh tersembam ke tanah. * kelepukkkkkkk !

Pandangan ai secara peribadinya. If cadangan orang lain tidak SUIT dengan apa yang kita fikir, tolonglah jangan tolak mentah-mentah, u should says KIV, LATER, Or We Discuss it Later, sudah memadai. Kan? Janganlah menolak mentah². Serius menjatuhkan air muka orang yanjg beri cadangan . Apepun, ai amik as pengajaran. Takpela. Mungkin cadangan ai yang 'ni' je dia tolak, ai pk pk balik, banyak dah cadangan ai yang diterima.Sabar jelah,

Mujur ada rakan-rakan yang banyak beri moral support.
Sape yang duduk depan aku tadi nampaklah muka yang jadi lain.. bila kena rejekkk =p

Maybe dia badmood KOT?
K. Bai.