FOLLOW ME

December 17, 2012

Sekarang ni RANDOM aje ye?

Salam  =)
Sekarang sangat sibuk. Update blog sendiri pon amik masa. Idea tu ade, tapi rasa cam idea yang tah pape. Daripada aku merapu meraban tah pape, baik tahyah menulis. Biarlah orang nak kata aku purak-purak ke hape. Skang ni mood nak berblogging menjunam nun jauh entahhhhh ke mana  =P Menjunam la sangat kan? Padahalll................. Min Alif LAm Sim ! ( ^ _~ ) !

1. Bizi Buat Promosi Liga La U Ols !
Kepada Warga Kubah Biru Sekalian alam! Marilah turut serta liga yang julung kali diadakan ini ! Warga Kubah Biru ni stendet ah.. LAST menet sok baru nak daftar. Ade jugak yang tak daftar, sok hari pertandingan main redah. Pecah pale mak nak
Kepada yang BERMINAT, marilah daftar secara ONLINE di sini ye?

http://bowlingusim.blogspot.com/

=p

2. I'm Trying To Be a Good Fren To u.
haha.. tajOk tak henggat! Kau hadO? =P Ermm.. dalam kehidupan ini biasalah. Ada yang suka dengan cara kita, dan ada yang tak suka atau dalam erti kata lain KURANG GEMAR dengan cara kita. Kurang gemar dengan cara kita menegur, dengan cara kita bercakap, dengan apa yang kita share atau kita kOngsikan. So.. Dalam kehidupan, nak tak nak, suka atau tidak suka, kita kena HADAP. Sebolehnya, taknak la sampai hilang kawan. Tapi SABAR aku pun ada tahapnya juga kan? Tak semestinya seorang kawan yang akrab tu takder selisih faham. Dan kalau kita tak suka, tak setuju atau kurang gemar, kita nak TADAH je kan?
E.. susah juga, hati sendirik mau jaga, hati kawan mau jaga, hati ayam? MAKAN saje. huk huk.

Ok. Tak kelakar.
Kamu nak aku jadi kawan kamu yang baik.
So
Aku harap kamu juga jadi kawan aku yang baik

1. Nak kata terus NO GOSIPPING. Sebolehnya itu yang hendak kita lakukan, tapi kita ni manusia, takkan lari dari membuat silap. So, KURANG-KURANGkan Gosipping eh?

2. Jika aku salah, nasihatkan lah aku. Bukan mengata aku belakang-belakang eh? Aku de gak telinga.Lom pekak lagi tau?

3. Jika cara teguran aku salah, mohon perbetulkan. Jangan musuhi aku, kerana aku sayang kamu wahai kawanku.

4. Jika ada yang baik, kongsi-kongsikan. Yang buruk mohon jauh-jauhkan.

3. Human Not Perfect Include Youself Dude.
Ok, selalu aku dengar dan perhatikan.. bila berlaku pertukaran je ( mana-mana jam-ba-tan-) pong, selalu dengar desas desus.. yang X di tempat kau ditukarkan sekarang buat keje sambil lewa, itu tak siap, ini tak buat, itu sorok, itu bla bla bla.. eh? Kau sempurna sangat ke? Kalau semua orang lain buat tak betul.. adekah dengan cara MENGOMEL belakang-belakang akan dapat memperbaiki mutu kerja orang tu? OR ELSE, dengan car amengomel itu dapat mengUPkan markah penilaian prestasi kau nanti? Wallahualam.....
MUST REMEMBER THIS. : Takder manusia yang sempurna kecuali PENCIPTAKU. So.. mana-mana ada terkurang terlebih ke ter hape segala, amik lah sebagai cabaran untuk membuktikan yang kau memang SUPER POWER dan bukan sekadar MEMEKAK aje. Sila Take Note.

4. Now, Time Office Hour and You Playing Games?
Ha ha.. cakap lebih tak guna. Kang sentap mak tak kuasa nak pujuk. Bukak-bukak FB thru Phone, tengok berderet update from games Fantasy Football la, Slotomania la.. Eh? Kau bukan main share benda baik-baik kat FB tapi kau sendiri? Main Games time Opis bukan ke namanya CURIK TULANG. ? and Berkat ker?

Jawab.

5. Aku nak cerita tentang SESUATU. Nantilah. Aku takder mood. :))
Happy Selalu.  

0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design