FOLLOW ME

November 11, 2012

Welcome UNIFI .. Bye-Bye BroadBand !

Salam =)
Hari ni hari penat sedunia. Hari Makan lambat sedunia, Hari Happy sedunia !
Ahakz !
Asalnya kami nak register Maxis Fiber. Sebab dah pakai akaun Maxis for broadband dan talian tetap handphone juga line maxis. So 1 bil ajer. So, kalau pakai Maxis Fiber, akan masuk 1 bil jugak. Senang la sikit kan.. =P , Pastu, kami pergi lah ke Maxis Centre di Seremban. Pagi Sabtu minggu lepas kami pergi. Tak penah-penah hari Sabtu kami bangun awal nak terjah seremban ! Nak punya pasal, ok terjah. Sebab hari Sabtu kan? So, Maxis Center bukak half day. Sampai sana.. ooooo........ macam biasa laaa....Nak cari parking , susah gilak ! dengan jem lagi.. ooooo... * stress * .. Dapat parking dengan pasar bandar seremban. Ok on je la.. jalan kaki.. hohohoh !
Sampai MAxis Center, adduiiiiiiiiii jem dengan umat dalam tu pulak ! heh. Korang ni tak reti bangun lambat ker? =P kihkihkih... Gedebak gedebuk.. dok cerita, sampai turn, tanya nak pasang Maxis Fiber.. Tanya line Unifi dah ada ke kat area umah? Kami cakap yes, ada. Sebab nak pasang Fiber Maxis kena ada UniFi line. hukhuk, Pastu officer Maxis terangkan, yang maxis Fiber tak ley On lagi kat area umah we ols. Sebab ape tak tau. Sooooooooooo....... pulang dengan ati kuciwa sket....

Isnin tu keje... lepas antar anak sekolah ( time rehat tengahari), lalu dekat kawasan rumah aku tu.. ada nampak promotion UniFi line . So, zasssssss berhenti. ha ha ha .. HAJAT tu nak TANYA jek. Sekali encik suami terus register daaa,.. kikikikik * happy *
Dia kata akan datrang pasang pada 19 Nov, mean ahad depan! Tup-tup dapat kol kata nak datang setting ahad ni yak ni HARI NI ! ai ya ya ya ya !! .... * HAPPY * sebenornya. Lately ni, Berokben Maxis tu agak lembab, banyak user agaknya. Masa mula-mula pindah ok jer lajuuu gilak ! =P .

Ok. So, depa datang setting jam 1 tengahari tadi, settle jam 3.30 petang ! seramai 6 orang datang wat koje ! ha ha ha . Bisingnya macam buat kenduri ko! =P Alhamdullillah selesai. Jadinya makan tengahari kami jam 4 petang ! oh! lapauuuu ... =P

Kami dapat UniFi Unlimited, telefon mudah alih , HyppiTV Ok la kan? For 149 rm, really-really worth it! kih kih.,.. So, plan yang patut berlaku hari ni , tak dapat berlaku..... sorry la acik, sorry mak, .. tak dapat juin masuk tonomen boling kat kajang. Dah jam 3.30 baru siap pasang, game tu 3.30 petang ! acanerrrr ! =P

Ok la,.. nak order Dominos ! penat mak mengemas hari ni. =P
Pssss....... ni online via UbiFi. -----------> lajuuuuuuuuuu oi :))

2 comments:

Engku Muzahadin said...

Pakai beruk mmg buat sakit jiwa. Tp smntara mak bapa support mmg trima je la kerenah dia. Lpas keja nanti mmg ingat nak pakai unifi gak! Berbaloi! :D

iTU AKHiL said...

hahaha laju r sket upadate blog..
hehe dtg lapor diri sini.

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design