NUFFNANG

FOLLOW ME

Selamat Hari Ulangtahun Kelahiran Ke-2 Anak mama

Thursday, November 15, 2012 0 Comments A+ a-


Bila suruh senyum ayiez.
Mama niiii.......... ngeeee tunjuk gigi dia. Aloh -aloh. Cumil nau gigi adik.
Nak gosok gigi? ha ha ha .. dengan berus gigi ko gigit kan?
Janji bergosok kan adik. =)


Bila mama tanya
Adik nak mandi? ------- nak
Adik nak sabun? ------- nanak
Adik nak pergi mana? ------- lalan
Adik nak jalan mana ? --------- tedai.
Kau faham? :D

Dah boleh jadi kawan sembang mama , papa dan abang apiz dah.
Besar dah adik.
Yang best tu, bila cakap NANAK, siap pakej geleng kepala. ha ha ha .. aduiyaiiiiiiiii anak.


Sejak duduk taska baru ni... macam-macam peel baru dia tau.
Amboiiiiiiiiii...kan main lagi kan. Dah belajar sepak-sepak dah, guling-guling badan lah. Amboiiiiiii nak kena babap neh. Skang adik dah faham apa mama dan papa cakap kan? Adik kena ikut cakap mama, papa dan abang, Jangan nak buli abang sangattt tau! awak tu adik. Abang awak tu baikkkkk aje. ha ha lembut jer abang awak tu..


2 Tahun yang lepas,
Jam 10.00 pagi, mama dalam labour room dah ! Hari Isnin masa tu. Tengah melayan kontraksi. hehe. Banyak pengalaman pahit manis nak lahirkan adik. Ee.. tak sabar sebenarnya nak jumpa adik. Yelah.. abang sorang - sorang sejak 7 tahun lamanya. Mau tak hepi? Perangai abang awak.. boleh abang tanya mama " Bila mama nak meNETASkan adik? " ha ha ha. Kau rasa nak tergamam ke tergelak? =P adui anak.

Tepat jam 12.15 tgh, adik da selamat dilahirkan secara normal. Alhamdullillah. =p * Seronok *
Hari ni, 15/11/2012 - Adik dah 2 tahun?
Kejapnya masa berlalu ea?
Sekarang adik da tere macam-macam dah. Bercakap pot pet pot pet tanak kalah. Menjerit? haihhhhhhh.. dia la HEROnyer. uhuk. Adik suka sangat bergado dengan abang. Apa abang main, adik nak main. Apa abang makan , adik nak makan. sedangkan adik makan main-main. Bila mama marah......... amboiiiiiiiii radio Motokar ko bukak kan? ha ha ha . geram tol. rasa nak geget jer die.

Adik,
Mama sentiasa doakan adik dan abang semoga menjadi anak yang soleh. Dengar cakap mama dan papa. Belajar rajin-rajin ea. Jadi pelajar yang baik, anak yang soleh, warganegara yang berguna. Banyak mama doakan. Tak larat nak tulis. he he he.. biar tersemat dalam hati mama ye. Mama sayang both anak mama.
Permata hati mama.

Happy Birthday 2 Year Old Ayiez
With Love : Mama & Papa
Rindu adik.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone